Közélet

Életet mentett a szén-monoxid jelző egy szegedi lakásban

Életet mentett a szén-monoxid jelző egy szegedi lakásban

2022. november 7., hétfő
Életet mentett a szén-monoxid jelző egy szegedi lakásban

Beriasztott a szén-monoxid jelző egy Ősz utcai harmadik emeleti lakásban, a lakók azonnal cselekedtek is - írja közleményében a Katasztrófavédelem.

Ez a hétvége sem volt eseménytelen Szegeden a Katasztrófavédelem számára. Az Ősz utcai lakásban a szén-monoxid értéke egy nyílt égésterű vízmelegítőnél volt a legmagasabb, így azt biztonsági okokból leválasztották a hálózatról. A szén-monoxid jelzőnek köszönhetően senki nem sérült meg.

Pénteken egy busz és egy személyautó is összeütközött a Budapesti úton. A műszaki mentést hivatásos személyek végezték, nem sérült meg senki.

Szombaton szintén karambolozott két autó a Széksósi úton. Ebben az esetben sem történt személyi sérülés. Vasárnap egy elektromos zárlat miatt gyulladt ki egy kerti medence a városban.

Súlyos baleset történt ugyanakkor Szentesen, egy családi házban.

Az édesanya benzint használt égésgyorsítónak a kályhában, ahol a benzingőz berobbant, az édesanya kezéből a benzin annak nyolc éves kisfiára csapódott, aki súlyos égési sérüléseket szenvedett. Hasonló baleset 2020 decemberében történt Zákányszéken. Akkor két huszonéves használt égésgyorsítót a begyújtáshoz, amikor lángba borult a melléképület teljes belső tere. Pár nappal később belehaltak sérüléseikbe.

A Katasztrófavédelem arra kéri a lakosokat, ne locsolják éghető folyadékkal a tüzelőanyagot, mivel az ilyen típusú folyadékok már szobahőmérsékleten is párolognak, másodpercek alatt kitölti a teret a gőz, ami berobbanhat. A kicsapó láng súlyos sérüléseket és a tűz terjedését okozhatja. A hatóságok javasolják az erre a célra gyártott folyadékok használatát, amennyiben feltétlenül szükséges az égésgyorsító.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.