Hírzóna

2022. november 14., hétfő

Novák Katalin köztársasági elnök az Air France légitársaság 2009-es riói katasztrófájának emlékművéhez látogatott a párizsi Père-Lachaise temetőben vasárnap. Mint ahogyan azt a Facebook-bejegyzésében írja, a síremléken öt magyar neve is olvasható.

Az egyik áldozat a konduktorként életét a mozgássérült gyermekek segítésének szentelő Szarvas Rita volt. Rita férje egy megrendítő levélben hívta fel a figyelmem a tragédiára, és osztotta meg velem felesége és fia elvesztésének történetét. Levelében arra kért, hogy franciaországi látogatásom esetén keressem fel az emlékművet, ezért párizsi utam részeként a síremléknél leróttam kegyeletemet Rita, fia és az összes magyar áldozat előtt– számolt be róla Novák Katalin.

A köztársasági elnök ezután a temetőben álló Nagy Imre-emlékműnél is virágot helyezett el. „Isten nyugosztalja az áldozatokat és békességet kívánok a hozzátartozóknak!” – tette hozzá a bejegyzésben. 

A magyar államfő az ötödik párizsi békefórumra utazott a francia fővárosba pénteken.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.