Politika

Mihálffy Béla: A béke az egyetlen megoldás!

Mihálffy Béla: A béke az egyetlen megoldás!

2022. október 21., péntek
Mihálffy Béla: A béke az egyetlen megoldás!

Szeged és a Homokhátság országgyűlési képviselője pénteken, a közgyűlést megelőző sajtótájékoztatóján arra kérte Botka László polgármestert, hogy csatlakozzon a Szita Károly, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnökének leveléhez, amelyben összefoglalja az EU-s szankciókból és a kohéziós források meg nem érzekéséből adódó problémákat.  

Fontos és jelképes dolog lenne, ha Szeged is csatlakozna, hiszen városunkat is jelentős kár éri a háború és a szankciós politika miatt. Az Európai Uniónak vissza kellene lépnie!

– fogalmazott Mihálffy.

A képviselő azt javasolja, hogy Szeged minden számlát nyújtson be Brüsszel felé.

Nem hiszem, hogy ezt a jelentős, több milliárdos összeget a szegedi adófizetőknek kellene megfizetni. Fizessen Brüsszel! Arra kérem Botka László polgármester urat, minden számlát juttasson el Brüsszel felé!

– mondta.

Mihálffy kiemelte, a kohéziós pénzek címzetten a településeknek járnak, ebből kifolyólag nagyságrendileg 20 milliárd forint TOP Pluszos pénz folyósítása várat magára közel két éve.

A képviselő ezért azt javasolja Botka Lászlónak, hogy egy levélben kérje a kohéziós pénzek Szegednek járó részének folyósítását.

A képviselő egyúttal leszögezte, a jelenlegi helyzetre csak és kizárólag a béke a megoldás

"Szólítsuk fel Brüsszelt, hogy tegyen meg mindent a béke érdekében!" – zárta gondolatait Mihálffy Béla.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.