Krimi

Gyermeke apjának a halálát kívánta, most bíróság elé állt

Gyermeke apjának a halálát kívánta, most bíróság elé állt

2022. október 12., szerda
Gyermeke apjának a halálát kívánta, most bíróság elé állt

Egy nagy késsel nyakon szúrta kislányukat kezében tartó korábbi élettársát tavaly nyáron az a nő, akinek tárgyalása szerdán kezdődött el a Szegedi Törvényszéken.

Az élettársként együtt élő vádlottnak és sértettnek 2018-ban született kislánya. Még az év végétől a gyermek az apa kizárólagos nevelésébe került, az édesanya egy hétköznap és hétvégente láthatta őt. Tavaly júniusban az anya az algyői ismerőseinél vendégeskedett, ahol ittasan hívta fel az apát azzal fenyegetőzve, hogy ,,eltűnik a gyermekükkel." A férfi ezt hallva közölte, hogy elhozza a kislányt és a rendőrségnek is szól.

A nő szökését a kislányával az ott lakók megakadályozták, az apa kiérkezett, a szülők dulakodtak és veszekedtek, mígnem a nő azzal fenyegetőzött, hogy szíven szúrja a férfit. A nő visszament a házba, felvette a gyermeket, és megragadott egy 15 centiméterpengehosszúságú kést. Kezében a síró gyermekkel kirohant az utcára, és futni kezdett.

A férfi utolérte, elvette tőle a kislányt, majd mikor a kést meglátta, védekezésül hátat fordított neki. A nő ekkor kis-közepes erővel nyakon szúrta a férfit, és a védekezni próbáló sértettet a karján is megvágta, miközben azt kiabálta: "most meg fogsz dögleni", "megmondtam, hogy megöllek".

A rendőrök a helyszínen fogták el a nőt, aki még az intézkedés alatt is azt kiabálta, reméli, a férfi "megdöglik".

Az előkészítő ülésen a vádlott a kiskorú veszélyeztetése bűntettében elismerte bűnösségét, de azt állította, nem akart ártani gyermeke apjának, aki korábban többször is bántalmazta. Az ügyet tárgyaláson bírálja el a törvényszék.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.