Gazdaság

Energiaválság: bezár a makói Hagymaház

Energiaválság: bezár a makói Hagymaház

2022. október 26., szerda
Energiaválság: bezár a makói Hagymaház

Bár már így is brutális energiamegtakarítási intézkedésekről döntött Farkas Éva Erzsébet polgármester, még további sürgősségi intézkedéseket jelentett be.

A makói rendes testületi ülésen arról esett szó, hogy sürgősségi előterjesztésként november elsejétől bezár a Hagymaház, valamint a könyvtár.

A városvezető most kifejtette: több intézkedés előkészítése már folyamatban volt, amiről a szeptemberi ülésen döntöttek. Az önkormányzati ingatlanok energetikai felméréseit elvégezték. A nem lakáscélú ingatlanoknál megállapodtak a bérlőkkel, de még novemberben is egyeztetnek majd.

A polgármester hangsúlyozta, az intézmény- és divízió vezetőkkel együttműködve nézték át, kit lehet elküldeni vagy csökkentett munkaórában foglalkoztatni.

Farkas Éva Erzsébet szerint a válságos időszak 6 hónapot jelent, ennyi időt kell kibírni. A jégpályával kapcsolatban még egyeztet a városvezetés. Az üzemeltető ugyanis tudná és szeretné tovább üzemeltetni a jégpályát, hogy hozzájárul-e ehhez az önkormányzat, még kérdés.

(Promenad24)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.