Hírzóna

Orbán Viktor: a migránsoknak meg kell érteniük, hogy itt nem jöhetnek át

Orbán Viktor: a migránsoknak meg kell érteniük, hogy itt nem jöhetnek át

2022. szeptember 9., péntek
Orbán Viktor: a migránsoknak meg kell érteniük, hogy itt nem jöhetnek át

– Hazánk megtanulta a történelem során, hogy egy ország határ nélkül olyan, mint a tojás héj nélkül

– fogalmazott. Orbán Viktor a határvadászezredek ünnepélyes eskütételén. A miniszterelnök felhívta a figyelmet arra, hogy a belső rend fenntartása, valamint a szomszédban dúló háború miatt a rendőrségre, valamint a honvédségre máshol van szüksége, ezért fontos a határvadászegységek felállítása.

A biztonság a határainknál kezdődik, Magyarország biztonsága a határvadászokkal kezdődik

- jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a határvadász ezred megalakulása alkalmából tartott ünnepségen, pénteken Budapesten.

Beszédében a kormányfő az esküt tett határvadászoknak azt mondta: tiszteljük az elszántságukat, a bátorságukat és azt, hogy vállalták ezt a feladatot, megbecsüljük a szolgálatot, amelyet a haza érdekében végeznek.

– Egy ország áll önök mögött

- fogalmazott.

Ötszáz határvadászt avattak

A kormányfő úgy fogalmazott, a migránsoknak meg kell érteniük, hogy itt nem jöhetnek át, és a határvadászok feladata, hogy ezt megértessék velük. 

– Határozottan ki kell tessékelni őket Magyarországról 

Hangsúlyozta: legyenek bármekkorák az éppen előttünk magasodó akadályok, nem szabad feladni azt a célt, hogy Magyarország legyen Európa legbiztonságosabb országa. Ezt a célt fenyegeti a migráció, és az ebből fakadó veszélyek kivédése továbbra is elsőszámú feladat Magyarország számára - hangsúlyozta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.