Politika

Jó úton járnak Szeged és a Homokhátság fejlesztései

Jó úton járnak Szeged és a Homokhátság fejlesztései

2022. szeptember 23., péntek
Jó úton járnak Szeged és a Homokhátság fejlesztései

Hétfőn indul az őszi ülésszak a Parlamentben. Mihálffy Béla, Szeged és a Homokhátság országgyűlési képviselője a Délmagyarnak elmondta a kezdést egy kétnapos frakcióülés előzte meg a héten Balatonalmádiban, ahol téma volt a háború, a szankciók és az energiaárak elszállása is, valamint átbeszélték a következő parlamenti ciklus feladatait.

Mihálffy hangsúlyozta, minden döntésükkel a magyar emberek érdekeit szolgálják, ahogyan tették ezt eddig is.

Tartja a kapcsolatot a választókkal

A képviselő beszélt arról is, hogy az elmúlt hetekben fogadóórákat is tartott, ahol nagyon értékes észrevételeket kapott. Például segítséget kértek tőle abban, hogy az epilepsziával küzdők is kaphassanak adókedvezményt, a rezsicsökkentés során pedig vegyék figyelembe a gazdákat is. Mihálffy megjegyezte, a kéréseket továbbítja a döntéshozók felé, hiszen a cél az, hogy a magyar embereket minél kisebb mértékben érintse a válság. Leszögezte, megvédik a magyar embereket és a munkahelyeket.

Beszámolt arról is, hogy munkával telt a nyár számára, sok közösségi rendezvényen volt jelen, hiszen mint mondta,

egy országgyűlési képviselőnek nemcsak az a feladata, hogy a parlamenti munkát a legjobb tudása szerint elvégezze, hanem az is, hogy találkozzon a választópolgárokkal.

Jó úton a legfontosabb projektek

A választókörzet legfontosabb fejlesztései is jó úton járnak, hiszen folyamatban van a Homokhátság vízvisszapótlásának megoldása, készül a Science Park építéséhez szükséges infrastruktúra,

a harmadik Tisza-híd pedig már a tervezőasztalon van, jelenleg a nyomvonal kijelöléséről zajlanak a tárgyalások.

Hozzátette, a célja az, hogy a híd ne csak ígéret legyen, hanem megvalósuljon, ezért kérte korábban Palkovics László technológiai és ipari minisztertől a tervezés meggyorsítását.

Élénkül a migrációs nyomás

A lap cikke szerint Mihálffy körzetében kardinális probléma az egyre élénkülő migrációs nyomás. Ennek kapcsán a képviselő mondta, hogy megsokszorozódott az illegális bevándorlók száma, éppen ezért van szükség a kerítés magasítására és a határvadász századok felállítására. Az első határvadászok már szolgálatba is állak, hiszen a háborús helyzetben is meg kell védeni az ország határait és a határ mentén élőket az illegális migránsoktól. Közölte, nem engedik, hogy a magyar határ átjáróház legyen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.