Jó úton járnak Szeged és a Homokhátság fejlesztései

Hétfőn indul az őszi ülésszak a Parlamentben. Mihálffy Béla, Szeged és a Homokhátság országgyűlési képviselője a Délmagyarnak elmondta a kezdést egy kétnapos frakcióülés előzte meg a héten Balatonalmádiban, ahol téma volt a háború, a szankciók és az energiaárak elszállása is, valamint átbeszélték a következő parlamenti ciklus feladatait.

Mihálffy hangsúlyozta, minden döntésükkel a magyar emberek érdekeit szolgálják, ahogyan tették ezt eddig is.

Tartja a kapcsolatot a választókkal

A képviselő beszélt arról is, hogy az elmúlt hetekben fogadóórákat is tartott, ahol nagyon értékes észrevételeket kapott. Például segítséget kértek tőle abban, hogy az epilepsziával küzdők is kaphassanak adókedvezményt, a rezsicsökkentés során pedig vegyék figyelembe a gazdákat is. Mihálffy megjegyezte, a kéréseket továbbítja a döntéshozók felé, hiszen a cél az, hogy a magyar embereket minél kisebb mértékben érintse a válság. Leszögezte, megvédik a magyar embereket és a munkahelyeket.

Beszámolt arról is, hogy munkával telt a nyár számára, sok közösségi rendezvényen volt jelen, hiszen mint mondta,

egy országgyűlési képviselőnek nemcsak az a feladata, hogy a parlamenti munkát a legjobb tudása szerint elvégezze, hanem az is, hogy találkozzon a választópolgárokkal. 

Jó úton a legfontosabb projektek

A választókörzet legfontosabb fejlesztései is jó úton járnak, hiszen folyamatban van a Homokhátság vízvisszapótlásának megoldása, készül a Science Park építéséhez szükséges infrastruktúra,

a harmadik Tisza-híd pedig már a tervezőasztalon van, jelenleg a nyomvonal kijelöléséről zajlanak a tárgyalások.

Hozzátette, a célja az, hogy a híd ne csak ígéret legyen, hanem megvalósuljon, ezért kérte korábban Palkovics László technológiai és ipari minisztertől a tervezés meggyorsítását.

Élénkül a migrációs nyomás

A lap cikke szerint Mihálffy körzetében kardinális probléma az egyre élénkülő migrációs nyomás. Ennek kapcsán a képviselő mondta, hogy megsokszorozódott az illegális bevándorlók száma, éppen ezért van szükség a kerítés magasítására és a határvadász századok felállítására. Az első határvadászok már szolgálatba is állak, hiszen a háborús helyzetben is meg kell védeni az ország határait és a határ mentén élőket az illegális migránsoktól. Közölte, nem engedik, hogy a magyar határ átjáróház legyen.

Előző sztori

Határles: Novák Katalin az amerikai-mexikói határon járt

Következő sztori

Átadták a makói kórház felújított belgyógyászati osztályát