Gazdaság

Csak húsz litert lehet tankolni a Lukoil-állomásokon

Csak húsz litert lehet tankolni a Lukoil-állomásokon

2022. augusztus 7., vasárnap
Csak húsz litert lehet tankolni a Lukoil-állomásokon

20 literben maximalizálta a Lukoil a kisnyomású töltőállomásokon a fogyasztható üzemanyagmennyiséget - írja a Világgazdaság. A cég hálózatában a benzines tranzakciók több mint 90 százaléka magánszemélyekhez köthető, így viszonylag mérsékelten érték őket a korlátozások.

A Normbenz Magyarország Kft., mint a hálózat üzemeltetője jelezte: folyamatosan vizsgálja annak a lehetőségét, hogy szüneteltesse egyes egységek működtetését. UGyanakkor a hatósági áraktól függetlenül eddig változatlanul üzemeltek.

Az egy tranzakció során tankolható üzemanyagmennyiségemár minden Lukoil-töltőállomáson maximálva van.

A kisnyomású kútoszlopokon egyszerre 20 litert, a nagynyomásúakon 150 litert lehet a tankba tölteni.

A hálózat egységei az eredeti orosz tulajdonossal történt egyezség alapján használják továbbra is a Lukoil nevet. A Normbenz Kft. tulajdonosa a Norm Benzinkút Kft., amelyet nyilvános adatok szerint a limassoli Nermeston Group Cyprus Ltd. ellenőriz. A Mol Nyrt. januárban bejelentette: megállapodott a Normbenzzel, hogy megvásárolja a kft. 79 töltőállomását. Ezzel az a tavaly tavaszi akvizíció folytatódna, amelyben a Molhoz tartozó Slovnaft megvette a Nermeston Group Cyprus Ltd. egészét, így a 16 Lukoil márkanéven működő szlovákiai töltőállomását is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.