Közélet

Autós oktatók demonstráltak a kedvezőbb adózásért

Autós oktatók demonstráltak a kedvezőbb adózásért

2022. augusztus 31., szerda
Autós oktatók demonstráltak a kedvezőbb adózásért

Közel nyolcvan autós oktató rendőri felvezetés mellett vonult szerda délután Szegeden, hogy ezzel is nyomatékot adjanak követelésüknek. Azt szeretnék elérni, hogy változtassák meg szeptember 1-től rájuk vonatkozó átalányadózás feltételeit. A KATA szabályainak szigorításai miatt a magyarországi oktatók közel 90 százaléka szeptember elsejétől átalányadózós lesz amivel növekszik az adóterhük.

Mint mondták, a jogosítvány megszerzése most is közel félmillió forintba került, ha minden marad az új rend szerint, akkor ezen az áron kell emelniük. Az autós oktatók most azt szeretnék elérni, hogy az új adózási formában ne csak a bevételeik 40, hanem 80 százalékát költségelhessék, ahogyan erre a taxisoknak is lehetőségük. Az oktatók egyebek mellett azzal is érvelnek, hogy gépjárműveik amortizációja igen jelentős.

Az autós oktatók petíciót is írtak, amit Mihálffy Béla, a Fidesz-KDNP képviselője vett át, aki elmondta, hogy minden választópolgár előtt nyitva az ajtaja, így természetesen az oktatók petícióját is átvette, és azt továbbítja a döntéshozók felé.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.