Meteor

Szinte az egész országban leszakadhat az ég

Szinte az egész országban leszakadhat az ég

2022. július 10., vasárnap
Szinte az egész országban leszakadhat az ég

Úgy tűnik, mégis szükség lehet esernyőre a mai napon: az Országos Meteorológiai Szolgálat ugyanis négy megye kivételével az egész országra kiadta a figyelmeztetést.

Első fokú, citromsárga figyelmeztetést adott ki Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Veszprém megyék kivételével az egész országra a meteorológiai szolgálat. A figyelmeztetés szerint a megjelölt megyékben zivatar várható.

Forrás: met.hu

A Csongrád-Csanád megyére vonatkozó figyelmeztetést szerint elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső is előfordulhat. Elszórtan, nagyobb számban az ország keleti, északkeleti harmadán fordulhat elő zápor, zivatar, de kialakulásukat másutt sem lehet teljesen kizárni. Az északnyugati, északi szél a Dunántúlon és az északkeleti megyékben többfelé lesz erős, az Észak-Dunántúlon viharos lökések is lehetnek, emellett zivatar környezetében is előfordulhat viharos széllökés. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 28 fok között várható. Késő estére általában 15 és 20 fok közé csökken a hőmérséklet.

(met.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.