Sport

Kikapott utolsó felkészülési mérkőzésén a Szeged-Csanád GA

Kikapott utolsó felkészülési mérkőzésén a Szeged-Csanád GA

2022. július 24., vasárnap
Kikapott utolsó felkészülési mérkőzésén a Szeged-Csanád GA

A helyzeteivel jobban sáfárkodó Kecskemét 3-0-ra legyőzte a kék-feketéket a bajnoki főpróbán.

A tikkasztó hőség ellenére nagy iramban kezdtek a csapatok. Egy percet sem kellett várni, amikor egy kiválóan megkomponált letámadás eredményeként Bíró törhetett kapura, az utolsó pillanatban azonban menteni tudtak a hazai védők.

Néhány minutummal később a túloldalon is izgalmas jelenetek zajlottak: egy röviden hazatett labda után Duranovics mehetett egy az egyben Molnár-Farkasra, a szegedi kapus kiváló ütemben mozdult ki és lelopta a labdát a támadó lábáról.

A lendületes kezdést követően alábbhagyott az iram, jobbára mezőnyjáték dominált. A játékrész legnagyobb lehetősége a házigazda előtt adódott, Vágó azonban hét méterről nem találta el a kaput.

A félidő zárásaként Szakály Dénest rántották le a kecskeméti tizenhatoson belül, a játékvezető ennek ellenére csak szabadrúgást ítélt, amit a sértett a kapu mellé csavart.

Fotó: KTE

A második felvonás elején futószalagon dolgozták ki a gólhelyzeteket a Tisza-partiak: előbb Busa, majd Haruna kísérletezhetett közvetlen közelről, de nem találtak kaput. Bitó életerős lökete az oldalhálót zörgette meg.

A sok kihagyott helyzet megbosszulta magát és az 56. percben Banó-Szabó átlövésével megszerezte a vezetést a Kecskemét. Tíz perccel később megduplázta előnyét Szabó István csapata: Takács eladott labdájára Mykhalo csapott le szemfülesen.

A hajrában Tóth Barna egy jobboldali beadás nyomán a kapuba csúsztatott, ezzel beállítva a 3-0-s végeredményt.

A Szeged-Csanád GA jövő vasárnap az MTK Budapest otthonában kezdi meg a Merkantil Bank Liga 2022/23-as szezonját.

Felkészülési mérkőzés
Kecskeméti TE – Szeged-Csanád Grosics Akadémia 3-0 (0-0)
Kecskemét, Széktói Stadion.
KTE:Varga B. – Szabó A., Belényesi, Szalai G., Sági, Grünvald, Vágó L., Katona B., Szuhodovszky, Tóth B., Duranovics.Csere:Varga Á. – Buna, Pejovics, Mykhalo, Banó-Szabó, Nagy K., Szabó L.Vezetőedző:Szabó István.
Szeged-Csanád GA:Molnár-Farkas – Ódor, Dobos, Simon, Farkas, Kővári, Gajdos, Bíró, Temesvári, Vári, Szakály.Csere:Takács – Tóth B., Gera, Gréczi, Daru, Haruna, Micsinai, Bitó, Könczey, Markovics, Beronja, Busa B.Vezetőedző:Alekszandar Sztevanovics.
Gól:Banó-Szabó (56.), Mykhalo (67.), Tóth B. (85.).

A Szeged-Csanád GA nyári felkészülési mérkőzései
június 29. Szeged-Csanád GA – Hódmezővásárhelyi FC (NB III.) 6-0
július 2. Szeged-Csanád GA – Dunaújváros (NB III.) 2-1
július 6. Paksi FC (NB I.) – Szeged-Csanád GA 2-2
július 13. ND Ilieija (szlovén II.) – Szeged-Csanád GA 2-1 (Roglán)
július 16. Venezia FC (olasz II.) – Szeged-Csanád GA 2-0 (Roglán)
július 23. Kecskeméti TE (NB I.) – Szeged-Csanád GA 3-0

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.