Három szegedi ezüstérem az ifjúsági tájfutó Európa-bajnokságon

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A hétvégén Salgótarjánban rendezték a tájékozódási futók ifjúsági Európa-bajnokságát, ahol a Szegedi VSE együttesét a Felföldi-testvérek képviselték, méghozzá nem is akárhogy!

A viadalon az ifi és a serdülő kategóriákat rendezték meg, ahol nemzetenként csak 4-4 fő indulhatott.

34 nemzet több mint 400 sportolója mérte össze tudását Salgóvár környékén és a belvárosban.

Szombaton a hosszútávú versenyeket bonyolították le, ahol Felföldi Tamás a serdülő fiúknál a 15. helyen végzett a 100 induló között. Felföldi Zsófia 13 évesen bejutott a serdülő válogatottba és ezen a napon neki még túl kemények és szintesek voltak a pályák.

Vasárnap délután Salgótarján belvárosában rendezték a sprint távot, ahol Felföldi Zsófia a nála 2-3 évvel idősebbek között a 22. helyen végzett a közel 100 indulóból.

Felföldi Tamás egy nagyszerű, szinte hiba nélküli futással a dobogó második fokára állhatott fel az Eb-n.

Hétfőn a váltó számok kerültek sorra, ahol nemzetenként 3-3 fő alkot egy váltót. A váltó célja a sípálya aljában helyezkedett el, ahol a környezetében az erdő igen sűrű volt és a küzdés volt a jellemző, a bozótosok és a nagy szintkülönbségek mellett. Nagy küzdelem alakult mind a serdülő fiúknál, mind a lányoknál.

A fiúk esélyesek voltak a dobogóra, amit magabiztosan sikerült elérniük és a második helyen végeztek.

A lányok dobogós helye meglepetés volt, hiszen a még igen fiatal Felföldi Zsófi is indult, de nagyon jó futással csupán 2 percre hozta második futóként a váltót a vezető cseh váltótól.

Végül a lányok is a második helyen értek célba.

Ez azt jelentette, hogy ezen a napon Felföldi Zsófia és Felföldi Tamás is ezüstérmet szerzett az Eb-n. A versenyzők edzői, Bereczki Máté és Gera Krisztina voltak. A magyar csapatot Gera Tibor utánpótlás szövetségi kapitány irányította.

Előző sztori

Kitalálja, mennyibe kerül idén a dinnye? Már Rubik-kockát is faragtak belőle!

Következő sztori

Botrányos szupermarket megnyitó Szegeden