Sport

Három szegedi ezüstérem az ifjúsági tájfutó Európa-bajnokságon

Három szegedi ezüstérem az ifjúsági tájfutó Európa-bajnokságon

2022. július 8., péntek
Három szegedi ezüstérem az ifjúsági tájfutó Európa-bajnokságon

A hétvégén Salgótarjánban rendezték a tájékozódási futók ifjúsági Európa-bajnokságát, ahol a Szegedi VSE együttesét a Felföldi-testvérek képviselték, méghozzá nem is akárhogy!

A viadalon az ifi és a serdülő kategóriákat rendezték meg, ahol nemzetenként csak 4-4 fő indulhatott.

34 nemzet több mint 400 sportolója mérte össze tudását Salgóvár környékén és a belvárosban.

Szombaton a hosszútávú versenyeket bonyolították le, ahol Felföldi Tamás a serdülő fiúknál a 15. helyen végzett a 100 induló között. Felföldi Zsófia 13 évesen bejutott a serdülő válogatottba és ezen a napon neki még túl kemények és szintesek voltak a pályák.

Vasárnap délután Salgótarján belvárosában rendezték a sprint távot, ahol Felföldi Zsófia a nála 2-3 évvel idősebbek között a 22. helyen végzett a közel 100 indulóból.

Felföldi Tamás egy nagyszerű, szinte hiba nélküli futással a dobogó második fokára állhatott fel az Eb-n.

Hétfőn a váltó számok kerültek sorra, ahol nemzetenként 3-3 fő alkot egy váltót. A váltó célja a sípálya aljában helyezkedett el, ahol a környezetében az erdő igen sűrű volt és a küzdés volt a jellemző, a bozótosok és a nagy szintkülönbségek mellett. Nagy küzdelem alakult mind a serdülő fiúknál, mind a lányoknál.

A fiúk esélyesek voltak a dobogóra, amit magabiztosan sikerült elérniük és a második helyen végeztek.

A lányok dobogós helye meglepetés volt, hiszen a még igen fiatal Felföldi Zsófi is indult, de nagyon jó futással csupán 2 percre hozta második futóként a váltót a vezető cseh váltótól.

Végül a lányok is a második helyen értek célba.

Ez azt jelentette, hogy ezen a napon Felföldi Zsófia és Felföldi Tamás is ezüstérmet szerzett az Eb-n. A versenyzők edzői, Bereczki Máté és Gera Krisztina voltak. A magyar csapatot Gera Tibor utánpótlás szövetségi kapitány irányította.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.