Közélet

Elindult a 2022-es népszámlálás honlapja

Elindult a 2022-es népszámlálás honlapja

2022. július 11., hétfő
Elindult a 2022-es népszámlálás honlapja

A népesedési világnapra időzítve indította el hétfőn a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) az idén október 1. és november 28. között zajló népszámlálás honlapját, awww.nepszamlalas2022.huoldalt.

A KSH az MTI-nek hétfőn küldött közleményében idézte Kovács Marcellt, a KSH népszámlálási projektvezetőjét, aki szerint azért jelentős a statisztikusok számára a népesedési világnap, mert "láthatóvá teszi, hogy milyen fontos szerepet játszik társadalmunkban a statisztikai adatgyűjtés, és kiemelten a népszámlálás, amelynek segítségével a demográfiai változások pontosan követhetők".

A népszámlálás projektvezetője szerint a legnagyobb hazai statisztikai adatgyűjtés célja, hogy pontos és részletes képet adjon Magyarország népességének nagyságáról, demográfiai jellemzőiről, egészségi állapotáról, foglalkoztatottságáról, élet- és lakáskörülményeiről.

A népszámlálás eredményei kihatnak a teljes magyar társadalom jövőjére, hiszen hosszú távon szolgáltatnak majd alapot a különféle országos és helyi gazdasági, társadalmi döntések, fejlesztések előkészítéséhez - olvasható a közleményben.

A KSH tudatta: awww.nepszamlalas2022.huhonlapon az érdeklődők a kitöltéshez kapcsolódó alapvető információk mellett olvashatnak a hazai népszámlálások történetéről, és tanulmányozhatják az összeírást szabályzó jogszabályokat is.

A hivatal szerint a népszámlálási kérdőívet a legkényelmesebb és legegyszerűbb módon október 1-16. között önállóan, az interneten keresztül tölthetik majd ki az emberek, az erre a célra létrehozott felületen.

Ehhez arra az egyedi belépési kódra lesz szükségük, amelyet a szeptember utolsó napjaiban postai úton minden háztartásnak kiküldött felkérő levél fog tartalmazni. A KSH ezért azt kéri, hogy mindenki őrizze meg a Népszámlálás 2022 felirattal ellátott felkérő levelet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.