Közélet

Egy valamit biztosan az aszályos időjárásnak köszönhetünk

Egy valamit biztosan az aszályos időjárásnak köszönhetünk

2022. július 26., kedd
Egy valamit biztosan az aszályos időjárásnak köszönhetünk

Az elmúlt években Szegeden soha nem maradt el a nyári szúnyog invázió. Idén viszont lényegesen kevesebb szunyog van, sőt "mini" közvéleménykutatásunk alapján kijelenthetjuk:

sokan idén még nem is találkoztak szunyoggal, így szunyogcsípéssel sem.

Ennek oka a forró, száraz nyárban és a vele járó aszályban keresendő.

-Az ország Dél-alföldi régióiban a nedvesség hiánya miatt nem tudnak olyan gyors ütemben kifejlődni a lárvák, mint normális körülmények között. Az esőzések visszatérésével ismét több vérszívóra számíthatunk- tudta meg Mukics Dániel, tűzoltó alezredestől a Rádió 88.

Az esőzések után kisebb (Szegeden sajnos nagyobb...)tócsák, pocsolyák, ház körüli vizek keletkeznek, amelyek megfelelőek a szúnyoglárvák számára. Eppen ezért fontos tudni, hogy ezek megszüntetésével magunk is sokat tehetünk a szúnyogcsípések megelőzéséért.

A legtöbbször problémát okozó fólyópartok idén nem okoznak gondot. A folyók vízszintje ugyanis nyár eleje óta szinte mindenütt alacsony, ártéri szúnyog tenyészőhelyek jelenleg sehol nincsenek.

Azt is megtudtuk, hogy mindezekért

szúnyoggyérítésre egyelőre csak a nyugati országrészben van szükség.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.