Gazdaság

A kormány szerint ennyi háztartásban emelkedik a rezsi

A kormány szerint ennyi háztartásban emelkedik a rezsi

2022. július 25., hétfő
A kormány szerint ennyi háztartásban emelkedik a rezsi

Az új rezsiszabályok kapcsán felmerült a kérdés, hogy hány olyan háztartás van, amelyik nem haladja meg az átlagfogyasztás értékét.A kormányt most választ adott erre.

A kormány által meghatározott átlagos havi fogyasztás villamos energiában 2523 kilowattóra/év, ami 210 kilowattóra havonta. Földgázban pedig 1729 köbméter/év, tehát 144 köbméter havonta. Efölött kell piaci árat fizetni, az MVM ügyfeleinél a földgázt azonban az aktuális havi átlagfogyasztáshoz korrigálják.

A Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) az ATV Híradónak most azt közölte, áramellátásban 5,6 millió fogyasztóból 4,2 millió átlagfogyasztású vagy az alatti, gázellátásban 3,5 millió fogyasztóból, 2,6 millió átlagfogyasztású vagy az alatti.

Akik sávhatár felett fogyasztanak, azok is közel vannak az átlagfogyasztáshoz, így kis odafigyeléssel az alá tudnak kerülni ők is.

A rezsicsökkentés új szabályi egy hét múlva, augusztus 1-től lépnek érvénybe.

(ATV)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.