Gazdaság

Mihálffy szerint célpontba került a veszélyhelyzet bevezetése

Mihálffy szerint célpontba került a veszélyhelyzet bevezetése

2022. június 27., hétfő
Mihálffy szerint célpontba került a veszélyhelyzet bevezetése

A KDNP képviselője szerint a veszélyhelyzet, mint rendkívüli jogrend bevezetése került a célpontba a LIBE-bizottság háza táján.

Az ukrajnai háború folytatódik, egyelőre nem lehet tudni, hogy mikor lesz vége, a kormánynak azonban továbbra sem szabad engednie a nyomásnak, ki kell tartania, hogy a magyar emberek és a magyar családok jogai érvényesülhessenek - szögezte le. Répássy Róbert, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára kijelentette, hogy az EU-ban folytatódik egy, a jogállamiság köntösébe bújtatott, ideológiai alapú küzdelem. Az Európai Parlament által Magyarország ellen indított úgynevezett 7. cikk szerint eljárás a tagállamok körében mára teljes érdektelenségbe fulladt - jelentette ki. Ezért az Európai Parlament politikai nyomására az Európai Bizottság a legújabb fegyvert, a költségvetési kondicionalitási eljárást is bevetette - közölte.

Hangsúlyozta, hogy az eljárás megindításáról szóló értesítést április 27-én kapták meg, a válaszadási határidő pedig hétfőn jár le. A kormány válaszában a bizottság valamennyi hipotetikus aggályára részletes, tényekkel alátámasztott választ ad - szögezte le. A képviselő a választ elfogadta.

(MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.