Közélet

Megérkezett a kánikula, jövő héten 37 fok is lehet

Megérkezett a kánikula, jövő héten 37 fok is lehet

2022. június 19., vasárnap
Megérkezett a kánikula, jövő héten 37 fok is lehet

Folytatódik, sőt, tovább durvul a strandidő a jövő héten, érkezik a tikkasztó 35 fok feletti hőmérséklet, és a brutális anticiklon.

Hétfőn nagyrészt felhőtlen, napos idő várható. A késő délutáni, esti órákban északnyugat felől egy hidegfront vékony, szakadozott felhőzete éri el az országot, amelyből a Dunántúlon helyenként, az északi, északkeleti megyékben elvétve előfordulhat zápor, zivatar. Az ország nagy részén viszont nem lesz csapadék. A légmozgás élénk, többfelé erős lesz. A leghidegebb órákban általában 13 és 20 Celsius-fok között alakul a hőmérséklet, de az északi völgyekben hidegebb is lehet. Napközben 30-36 fok várható.

Kedden hajnalig elvétve még lehet csapadék, ezt követően legfeljebb nyugaton, délnyugaton fordulhat elő néhol zápor, zivatar. Napközben jellemzően sok lesz a napsütés, de a szél nagy területen megerősödik. Hajnalra általában 17-23 fok közé hűl a levegő, az északkeleti szélvédett völgyekben azonban ennél is hűvösebb lehet. Délutánra 25 és 31 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Szerdán szűrt napsütés valószínű. Délutántól az ország délnyugati felén egyre nagyobb eséllyel alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Máshol nem várható csapadék. A keleti, északkeleti országrészben időnként erős széllökések is lehetnek. A minimumok általában 10 és 19 fok között alakulnak, de a hidegre érzékeny keleti tájakon ettől pár fokkal hűvösebb is lehet. A maximumok 28 és 33 fok között alakulnak.

Ez eddig még nem is olyan durva, igaz? Na, de aztán...

Csütörtökön délelőttig még az ország délnyugati felén előfordulhat zápor, zivatar, majd a nap hátralevő részében csapadék nem valószínű. Másutt továbbra is a napsütés lesz a jellemző. A leghidegebb órákban általában 16 és 22 fok közé hűl a levegő, de az északkeleti völgyekben ennél pár fokkal hűvösebb is lehet. Délután 29-34 fok közötti csúcsérték várható. Kezdetben pénteken is sok lesz a napsütés, majd a nap második felében nyugat felől fátyolfelhők érkezhetnek, de csapadék nem valószínű. Időnként élénk, erős lesz a légmozgás. A hajnali 14-22 fokról délutánra 30 és 35 fok közé emelkedhet a hőmérséklet.

A hétvégére pedig a 37 fokos maximumok mellett elszórva beköszönthetnek a záporok és zivatarok is.

(via MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.