Közélet

A középiskolásokat is megszólítják a civil értékek

A középiskolásokat is megszólítják a civil értékek

2022. június 16., csütörtök
A középiskolásokat is megszólítják a civil értékek

A középiskolások megszólításának lehetőségeiről szólt a Csongrád-Csanád megyei Civil Közösségi Központ legutóbbi sajtótájékoztatója. A megjelent civil szervezetek képviselői szerint a fiatalabbakat is meg lehet szólítani.

Az Ötszázalék Egyesület, a Junior Achievement, a Fatima Ház Alapítvány, a Fénysugár Medicina Egyesület és a Talentum Alapítvány képviselői beszéltek a civil értékekről szóló negyedéves sajtótájékoztatón. A központi téma a középiskolások megszólítása volt. Sebestyén Edmond, az Ötszázalék Egyesület képviselője arról beszélt, hogy bár az egyesületük tagjai főként tudatos fiatal felnőttek, a tinédzsereket is egyre jobban képesek bevonni a közös munkába, mióta szabadulójátékokat is rendeznek, amelyben őket kérik fel játékmestereknek.

Kiss Erzsébet, a főként gyerekekkel foglalkozó Fatima Ház Alapítvány képviselője a civil értékekről tartott osztályfőnöki órákról számolt be, melyet több szegedi középiskolában megtartottak. Elmondása szerint a média hatására sokan első hallásra rossz véleményen vannak a civil szervezetekről, azonban ahogyan egyre jobban bevonódtak a témába és a civilek köré fűzött értékek jelentőségébe, úgy érdekelték őket egyre jobban a civil tevékenység.

A Civil Központok országos hálózata a továbbiakban egy saját magazinnal, valamint egyetemi képzésekkel igyekszik minél több fiatalt bevonni a civil szervezeti munkába - az eddig felsorolt tevékenységek mellett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.