Szórakozás

Újragondolták a Hattyúk tavát a Búvár-tónál

Újragondolták a Hattyúk tavát a Búvár-tónál

2022. május 30., hétfő
Újragondolták a Hattyúk tavát a Búvár-tónál

Hattyúpapa, hattyúmama és kicsinyei tipegtek a Szeged Plaza közelében - hívta fel rá figyelmünket egy olvasónk. A példányok vélhetően a Búvár-tóból szöktek meg.

Az alábbi olvasói képen jól láthatóan megunták a vizet a madarak, ráadásul még az autók sem igazán zavarják őket. A kép a Szegeden láttam Facebook-csoportban is megjelent.

Azon túl, hogy a madarak nagyon rossz helyen vannak, és rendkívül veszélyesek az autósok számára, egy etológiai esettanulmány is lehetne: az egyik szülő ugyanis látványosan előrébb van, mint a család többi tagja. De vajon miért van ez?

A kép készítője szerint többen megvárták, amíg a hattyúk átkelnek az úton, ami sikeresen meg is történt, a kicsik azonban alig tudtak felmászni a járdaszegélyen. Bár elmondása szerint próbált rajtuk segíteni, félt, hogy a szülők agresszívan reagálnak erre a szándékra.

Az ügyben keressük az illetékeseket madarak sorsáról, amint többet tudunk, frissítjük cikkünket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.