Gazdaság

Pokolian nőtt a Hell árbevétele

Pokolian nőtt a Hell árbevétele

2022. május 12., csütörtök
Pokolian nőtt a Hell árbevétele

Úgy tűnik, az energiára mindig minden körülmények között szükség van.

Az EU-n kívül Indiában, Boszniában és Ukrajnában hasított az energiaitalt gyártó cég. Az exportból származó bevétel alaposan megemelkedett.

Közzétette a 2021-es beszámolóját a Hell Energy. A Forbes cikke szerint a cégcsoport óriásit nőtt 2020 és 2021 között, az árbevételt 72,7 milliárd forintról 100,5-re növelte, az adózott eredményt pedig megduplázta, 7,8 milliárdról 15,6-ra nőtt.

Az exportból származó árbevétel is alaposan megemelkedett (38,6-ról 56,2 milliárdra), de az exportértékesítés arányát is tovább növelték, az eddigi 53,1 százalék helyett 2021-ben már az árbevétel 56 százalékát tették ki a külpiacok.

A Forbes szerint az Európai Unión belül a legnagyobb árbevételt a román, a bolgár, a görög, a német és a szlovák piacnak köszönhetik, az EU-n kívül pedig India, Bosznia és Ukrajna voltak a legerősebb országok 2021-ben.

A cikkben megjegyezték, hogy a Hellnek komoly állami hátszele van, az elmúlt másfél évtizedben számos nyertes pályázatot tudhat maga mögött. A teljes csoport 2008 és 2021 között összesen 15,3 milliárd forintot kapott, ez összesen 23 elnyert pályázatot jelent.

Forrás: hvg.hu
Borítókép: portfolio.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.