Politika

Orbán és Szijjártó is rajta van az ukrán ultranacionalisták halállistáján

Orbán és Szijjártó is rajta van az ukrán ultranacionalisták halállistáján

2022. május 2., hétfő
Orbán és Szijjártó is rajta van az ukrán ultranacionalisták halállistáján

A Mitrovorec szélsőjobboldali internetes oldalszerint a kormányfő és a külügyminiszter is Ukrajna ellenségeinek listáján szerepel több tízezer másik név mellett.

A HírTV beszámolója szerint az ország ellenségeit listázó oldalán a nevek mellett a születési dátum, az útlevélszám és a lakcím is megtalálható. Így tartják nyilván az ultranacionalisták Ukrajna ellenségeit.

a honlapot 2014 után hozták létre, miután a Krím Oroszországhoz került. A ,,halállistán" már több tízezeren szerepelnek.

A Mirotvec vélhetően szivárogtatás útján férhetett hozzá ezekhez az adatokhoz, melyekhez a beszámolók alapján az ukrán belbiztonság szervei férhetnek hozzá.

A szélsőjobboldali honlap a kárpátaljai magyarok életét is évek óta megnehezíti, mivel azokat is listázza, akiket közülük kettős állampolgárnak vél.

Különösen azokat a vélt kettős magyar állampolgárokat listázzák, akik hivatalokban, intézményekben valamilyen tisztséget töltenek be. A HírTV beszámolója szerint emiatt sokan ott is hagyták munkahelyüket.

Nem Orbán az első magyar politikus, aki a listára került: Szijjártó Péter, továbbá Várhelyi Olivér uniós bővítési biztos és Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnöke is rajta van.

(via Index)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.