Hírzóna

Nagyon sok autó műszakija van veszélyben

Nagyon sok autó műszakija van veszélyben

2022. május 30., hétfő
Nagyon sok autó műszakija van veszélyben

Sokan az utolsó pillanatra hagyták az okmányok megújítását. Csaknem egymillió a lejárt műszaki engedélyek száma.

Szombaton és vasárnap is meg lehet újítani június 30-ig a Kormányablakokban a veszélyhelyzet idején lejárt okmányokat, ez alól csak a következő hétvége kivétel a Pünkösd miatt. Sokan az utolsó pillanatra hagyták a dokumentumok megújítását.

Rendkívüli, hétvégi nyitvatartással segítik a Kormányablakok június 30-ig a koronavírus miatti veszélyhelyzet alatt lejárt okmányok cseréjét. A Miniszterelnökség területi közigazgatás működtetéséért felelős helyettes államtitkára, Uzsák Katalin szerint ügyintézéssel és várakozással együtt átlagosan 30-60 perc alatt intézhető el az okmánycsere.

JÚNIUS 30-ÁN VALAMENNYI, A JÁRVÁNYÜGYI VESZÉLYHELYZET IDEJE ALATT AUTOMATIKUSAN MEGHOSSZABBÍTOTT OKMÁNY ÉRVÉNYESSÉGE LEJÁR.

A vezetői engedély meghosszabbítása Ügyfélkapun keresztül online is intézhető, amennyiben a háziorvos az orvosi alkalmassági engedélyt kiállította. 

A LEJÁRTFORGALMI ENGEDÉLYEKÜGYÉBEN NEM A KORMÁNYABLAKOKAT, HANEM A MŰSZAKI VIZSGAÁLLOMÁSOKAT KELL FELKERESNI, EZEK AZONBAN HÉTVÉGÉN ZÁRVA TARTANAK.

Ezzel kapcsolatban a Belügyminisztérium nyilvántartásának május 23-ai adatai szerint a veszélyhelyzet alatt 5 413 522 lejárt műszaki engedély található, ezek közül 4 480 936-ot már cseréltek – írja a Világgazdaság.

AZ ADATOK ALAPJÁN MÉG 932 586 LEJÁRT, VAGY LEJÁRÓ MŰSZAKI ENGEDÉLY VÁR CSERÉRE.

Kiemelték, hogy a forgalmi engedélybe egymás után hat műszaki engedély jegyezhető be, így magát az okmányt nem cserélik minden esetben. A minisztérium tájékoztatása szerint a moratórium május végéig tartó időszakában Borsod-Abaúj Zemplén megyében van a legkevesebb lejáró műszaki, összesen 1683, Budapest pedig az első a listán, ahol 152 020 lejárt, vagy lejáró műszaki engedély vár cserére.

Forrás: index.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.