Gazdaság

Kitalálja, miért lángolt fel a rendszámlopás?

Kitalálja, miért lángolt fel a rendszámlopás?

2022. május 31., kedd
Kitalálja, miért lángolt fel a rendszámlopás?

A péntek óta érvénybe lépett szabályok alapján a forgalmit is be kell mutatni, ha valaki 480 forintérttankolna. AMol-nálviszont úgy értelmezik a szabályt, hogy a legfeljebb 20 literes kannába forgalmi nélkül is lehet 480 forintért tankolni.

Ratatics Péter, a Mol-csoport fogyasztói szolgáltatásokért felelős vezérigazgató-helyettese szerint a fent említett szabályt azonban többen is megpróbálják kijátszani:

Mosonmagyaróváron és környékén például már 30 rendszámot loptak el, és az is megjelent, hogy Szlovákiában árusítják őket.

Ezen felül már hamis forgalmi engedélyekkel is lehet találkozni a kutakon.

A Shell közölte, több millió forintba kerül a kasszarendszer informatikai átprogramozása, de a cég szerint náluk ez nem okoz fennakadást. A kisebb kutaknál viszont nagy a káosz: Gépész László, a Független Benzinkutasok Szövetségének tagja úgy fogalmazott: ,,Komoly gond a mezőgazdaság számára, hogy szabad-e tartályokban szállítani az üzemanyagot, ahogy eddig, vagy kénytelenek traktorral odamenni, hogy megvalósuljon az a törvényi előírás, hogy gépjárműbe töltve hatósági az ár." Erre a kérdésre pedig már hónapok óta nem kapnak választ.

Bakos Piroska, a Mol kommunikációs szóvivője szerint a kormányrendeletben nem szerepelnek részletszabályok arra az esetre, amikor se rendszáma, se forgalmija nincs egy járműnek - például egy 50 köbcenti alatti kismotornak. Ebben az esetben hatósági áron lehet tankolni. Szintén hatósági áras az üzemanyag, ha maximum 20 literes kannába tankolnak.

(Index)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.