Politika

Felmentést kaphat Magyarország az olajembargó alól

Felmentést kaphat Magyarország az olajembargó alól

2022. május 2., hétfő
Felmentést kaphat Magyarország az olajembargó alól

Magyarországot és Szlovákiát is felmentheti az uniós olajembargó alól az Európai Bizottság a Reuters két illetékese szerint.

Várhatók kedden fejezi be a Bizottság a hatodik szankciós csomagot Oroszországgal szemben, ami már az olaj felvásárlásának tilalmát is magában foglalná. A magyar kormány korábban már jelezte, hogy semmiféle energetikai szankciót nem fogad el. Szlovákia pedig az orosz fosszilis tüzelőanyagokra leginkább támaszkodó uniós országok egyike.

A Reuters illetékesei szerint az olajembargó valószínűleg fokozatosan bevezetésre fog kerülni, és csak a jövő év elejétől lépne teljesen életbe. Azonban A 27 tagú Európai Unió egységességének megőrzése érdekében a bizottság mentességet vagy hosszú átmeneti időszakot ajánlhat Szlovákiának és Magyarországnak.

Pár órája röppent fel a hír, hogy a ZDF szerint Magyarország enged az olajembargónak, Kovács Zoltán államtitkár azonban ezt később cáfolta.

(Index)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.