Közélet

Ennek a fele sem vicc: megduplázódott a fertőzöttek száma az új betegséggel

Ennek a fele sem vicc: megduplázódott a fertőzöttek száma az új betegséggel

2022. május 21., szombat
Ennek a fele sem vicc: megduplázódott a fertőzöttek száma az új betegséggel

Arról már korábban is beszámoltunk, hogy újabb fertőző betegség kopogtat Európa ajtaján, mostanra pedig már a fertőzöttek száma is megduplázódott.

A legutóbbi jelentés óta megduplázódott a majomhimlővel fertőzött betegek száma az Egyesült Királyságban, miközben újabb európai országokban is felbukkant a betegség.

A majomhimlő – amely alapvetően egy ritka, lassan terjedő, többnyire csak enyhe megbetegedést okozó fertőzésnek számít – május elején jelent meg a briteknél. Azóta azt figyelték meg, hogy a majomhimlő most a szokásosnál gyorsabban terjed, ésemiatt már több európai országban is megjelent.

Az Egyesült Királyság közegészségügyi hivatala (UKSHA) pénteken jelentette, hogy 11 új esetet regisztráltak, amivel 20-ra nőtt a majomhimlős betegek száma. Az intézmény főtanácsadója, Susan Hopkins a közleményben azt írta:

Arra számítunk, hogy az esetszám növekedni fog a következő napokban, és hogy újabb eseteket azonosítunk majd. Emellett arról is értesülünk, hogy globálisan más országokban is újabb és újabb eseteket jelentenek.

Forrás: index.hu
Borítókép: AFP

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.