Közélet

A magyarokkal és az oroszokkal keverte az ukránokat az amerikai elnök

A magyarokkal és az oroszokkal keverte az ukránokat az amerikai elnök

2022. május 5., csütörtök
A magyarokkal és az oroszokkal keverte az ukránokat az amerikai elnök

A New York Post szerint hol lemagyarozta, hol pedig oroszoknak hívta az ukránokat Joe Biden amerikai elnök beszédében.

Ironikusan azzal kezdte Biden a beszédét, hogy néha hibásan mond dolgokat, ezt aztán rögtön sikerült is beváltania. Arról beszélt, hogy az ukrán ellenállás azért olyan sikeres, mert az Egyesül Államok Javelin rakétákat adott Ukrajnának.

Csakhogy többször is eltévesztette, hogy épp melyik nemzet védekezéséről is beszél éppen. Egész pontosan úgy fogalmazott: „Mielőtt Oroszország támadást indított, megbizonyosodtunk róla hogy az oroszok megfelelően fel vannak fegyverkezve." - mondta, miközben Oroszország alatt valójában Ukrajnát értette.

De itt nem ért véget a történet:

„Épp egy pár napja idézett egy fiatal magyar katonát a Wall Street Journal, aki szerint a Javelinek nélkül nagyon nehéz lenne megállítani az ellenség előrenyomulását.” - mondta Biden szintén, aki a magyar alatt ezúttal ugyancsak az ukránra gondolt.

Utóbbi hiba még menthető is lett volna, mivel egy Kárpátalján harcoló katonára hivatkozott Biden. Viszont a Wall Street Journal cikkében nem úgy tűnik, hogy az említett katona magyar volna.

(Telex)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.