Közlekedés

A hétvégén Románia felé is átléphető a határ Kübekházánál

A hétvégén Románia felé is átléphető a határ Kübekházánál

2022. május 27., péntek
A hétvégén Románia felé is átléphető a határ Kübekházánál

A korábbi évek hagyományainak megfelelően a kübekházi falunapi ünnepséggel egy időben, szombaton és vasárnap magyar idő szerint 9 óra és 19 óra között a Triplex Confiniumnál ideiglenes határnyitás lesz, így Románia irányába is átléphető a határ - közölte a rendőrség honlapján pénteken.

A Magyarország és Románia közötti ideiglenes határátkelőhelyet - autóbusz kivételével - a személyforgalom használhatja. Az átkelőt az uniós és szerb állampolgárok, valamint az Európai Gazdasági Térség és Svájc állampolgárai vehetik igénybe.

A Kübekháza és a vajdasági Rábé közötti határátkelőhely változatlan nyitvatartással, 7 és 19 között működik. Az utazók a határátkelőhelyek nyitvatartásáról és a várható várakozási időkről bővebben a rendőrség határinfó oldalán, illetve a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobilapplikáció segítségével tájékozódhatnak.

(MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.