Politika

Újabb mandátumot szerzett a Fidesz-KDNP

Újabb mandátumot szerzett a Fidesz-KDNP

2022. április 7., csütörtök
Újabb mandátumot szerzett a Fidesz-KDNP

A levélszavazatoknak köszönhetően az eddigi 135 helyett jelenleg úgy áll, hogy 136 mandátuma lesz a jobboldali pártszövetségnek.

Az országgyűlési választásra beérkezett 317 ezer levélszavazat összeszámolása még mindig folyamatban van. Az eddigi eredmények szerint 136-ra nőtt a Fidesz-KDNP-s parlamenti helyek száma.

Az index.hu arról számolt be, hogy az eddig feldolgozott levélszavazatok jelentős részét, több mint 90 százalékát a Fidesz–KDNP kapta. Eddig a 317 ezer szavazatnak valamivel több, mint a felét sikerült feldolgozni, és nem kizárt, hogy a még feldolgozásra váró szavazatokkal tovább fog nőni a kormánypártok mandátumainak száma.

A Fidesz–KDNP listás végeredménye így 3 millió fölé kúszhat, ami azzal jár együtt, hogy a parlamentben a pártszövetség még ezen kívül 1-2 képviselőhellyel növekedhet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.