Hírzóna

Tíz megyére adtak ki figyelmeztetést

Tíz megyére adtak ki figyelmeztetést

2022. április 18., hétfő
Tíz megyére adtak ki figyelmeztetést

Tíz megyére, többek között Csongrád-Csanádra is adott ki figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat villámlás, erős szél és jégeső miatt.

Hétfőn a délelőtti órákban elszórtan fordulhat elő záporeső, hódarazápor, a hegyekben hózápor is. Egy-egy helyen az ég is megdörrenhet. Az északi, északkeleti szelet élénk, helyenként erős lökések kísérhetik, de intenzívebb záporok környezetében is lehet szélerősödés. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 13 Celsius-fok között várható – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Tíz megyére adtak ki figyelmeztetést

Hétfőn délután a Dunántúlon és a középső országrészben erősen felhős vagy borult lesz az ég, kelet felé haladva viszont gyorsan csökken a felhőzet, a keleti határszélen már túlnyomóan derült vagy kissé felhős ég lesz a jellemző.

A meteorológiai szolgálat10 megyére adott ki figyelmeztetést.Az érintett területeken „elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat”.Mint kifejtik, „egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken”.

Forrás: index.hu
Borítókép: infostart.hu (archív)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.