Politika

Nógrádi György szerint hamarosan totális háború lehet Ukrajnában

Nógrádi György szerint hamarosan totális háború lehet Ukrajnában

2022. április 16., szombat
Nógrádi György szerint hamarosan totális háború lehet Ukrajnában

A biztonságpolitikai szakértő szerint semmi nem következett be az oroszok eredeti tervéből.

Nógrádi György a TV2 reggeli műsorának vendége volt pénteken. Elmondása szerint amit az orosz-ukrán háború jelenlegi képe mutat, az valójában csak a totális háborúra való felkészülés.

"Az eredeti orosz cél egyértelműen az volt, hogy Belarusz felől bejönnek, elfoglalják Kijevet, és gyors győzelmet aratnak.” - mondta. Ehhez képest Donyecknél és Luhanszknál álló háború alakult ki. Elmondása szerint az oroszok eredeti elképzelése az volt, hogy az ukrán hadsereg megadja magát és Zelenszkij külföldre menekül. Nem így történt.

Hozzátette: az oroszok szerint most a krími fronton kell katonai győzelmet aratniuk, és Kijev képletesen most megmenekült.

Most szerinte az új orosz stratégia az, hogy a Krímet összekötik a szárazfölddel, aztán Donyeck és Luhanszk beolvad Oroszországba, majd elveszik Ukrajna tengerpartját is. Csakhogy Nógrádi szerint mostanra olyan szintű nyugati technika özönlött be Ukrajnába, hogy jelenleg nekik van ez egyik legjobban felfegyverzett hadseregük.

Emlékeztetett: az amerikaiak újabb 800 millió dolláros katonai támogatást jelentettek be Ukrajna részére, és a franciák is folyamatosan támogatják Ukrajnát. „A kérdés már nem a technika, hanem az ember, aki kezelni tudja”.

Kiemelte, hogy az Ukrajnában élő orosz lakosság már tudja, hogy a háború egyszer véget ér a területek döntő többsége az ukránoké marad. Azt is hozzátette: szerinte most már biztos, hogy Zelenszkij semmilyen békét vagy fegyverszünetet nem ír alá.

A teljes beszélgetést ide kattintva tekintheti meg.

(via Index, TV2)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.