Politika

Márki-Zay Péter: Ukrajna a mi háborúnkat vívja!

Márki-Zay Péter: Ukrajna a mi háborúnkat vívja!

2022. április 2., szombat
Márki-Zay Péter: Ukrajna a mi háborúnkat vívja!

Miközben az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje a pécsi kampányzáró rendezvényén arról beszélt, hogy Ukrajna a mi háborúnkat vívja, addig Orbán Viktor székesfehérvári kampányhajrá nyitó beszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy az orosz-ukrán háborúból ki kell maradnunk. Úgy fogalmazott, hogy semmit sem nyerhetünk, de mindent elveszíthetünk.

Márki-Zay Péter az ellenzéki összefogás pécsi kampányzáróján a magyar szabadságharcokhoz hasonlította az ukrajnai háborút. Szerinte a szabadságért mindig a fiatalság harcolt, és a fiataloknak fontosabb a vér, mint az olaj.

Ukrajna most a mi háborúnkat vívja

-emelte ki Márki-Zay Péter.

A baloldal miniszterelnök-jelöltjének nem ez volt az első kijelentése azzal kapcsolatban, hogy Magyarországnak be kell avatkoznia a háborúba. Már többször említette, hogy ha a NATO úgy döntene, akkor katonákkal és fegyverekkel is támogatnák Ukrajnát.

Ezen kívül Márki-Zay Péter a napokban a Jelen hetilapnak adott videós interjúban is fegyverszállításokról beszélt:

Mi is megszavaztuk volna az Európai Unióban azt, hogy az Európai Unió fegyvereket szállít Ukrajnának.

Márki-Zay Péter mellett több baloldali politikus is a háborúba való beavatkozásról beszélt. Korábban már beszámoltunk róla, hogy Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője is Ukrajnában küldendő fegyverekről beszélt.

Potocskáné Kőrösi Anita, a Jobbik alelnöke,egy lakossági fórumon pedig arról nyilatkozott, hogy magyar katonákat is a frontra küldene.

Orbán Viktor: ez nem a mi háborúnk!

Márki-Zay Péterrel ellentétben Orbán Viktor pénteken a székesfehérvári kampányhajrá nyitó rendezvényén úgy fogalmazott, hogy

ez nem a mi háborúnk, semmit sem nyerhetünk, de mindent elveszíthetünk.

 Felhívta a figyelmet arra, hogy Meg kell akadályoznunk, hogy belesodródjunk.

A baloldal megkötötte a megállapodását Ukrajnával, ha nyernek, megindulhatnak a fegyverszállítmányok

-hangsúlyozta Orbán Viktor.

A miniszterelnök szerint a háborúból úgy lehet kimaradni, ha Magyarország nem küld fegyvereket, katonákat, és nem enged át fegyverszállítmányokat sem az ország területén Ukrajna felé.

Borítókép: 444.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.