Hírzóna

Ma van a rendőrség napja

Ma van a rendőrség napja

2022. április 24., vasárnap
Ma van a rendőrség napja

Magyarországon Sárkányölő Szent György napján tartjuk a Rendőrség napját, aki a lovagok, a lovaskatonák, a fegyverkovácsok és a vándorlegények védőszentje volt. A modern világban Szent György a cserkészek és rendőrök patrónusa.

A rendőri munka felelősségteljes hivatás, a rendőrök és a rendőrség munkatársai minden nap azért dolgoznak, hogy mi biztonságban érezhessük magunkat. Köszönet és tisztelet illeti őket munkájukért és elhivatottságukért! A magyar kormány Facebook oldalán köszönte meg a rendőrök munkáját.

Mikszáth Kálmán: A rendőr (elbeszélés,részlet)
A civilek gyanakodva nézik, gyakran provokálják őket, az utcai rendőrök többségének alacsony az iskolai végzettsége, műveltségi szintje, ha vitába keveredik egy orvossal vagy egy mérnökkel, nem tud megfelelően érvelni, és alulmarad. Egyébként a rendőrség nagy balszerencséje, hogy épp a legképzetlenebb rétege kerül leggyakrabban kapcsolatba az emberekkel. A rendőr minden téren érzi, hogy a hivatása népszerűtlen, hogy egy egész ország arra büszke, hogy okosabb, mint a saját rendőrei. Ez a családjára is kiterjed: gyerekét már az óvodában háttérbe szorítják, nemcsak lenézett szakmája miatt, de azért is, mert nem tud ajándékokat vinni a személyzetnek, a feleségét „gyanús elem”-nek tekintik a munkahelyén. Nincs mit csodálkozni azon, hogy sok rendőr idegileg kiborul.

Forrás: hirado.hu
Borítókép: police.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.