Politika

Lázár János: este tíz órára politikai hulla lesz Márki-Zay Péter vasárnap

Lázár János: este tíz órára politikai hulla lesz Márki-Zay Péter vasárnap

2022. április 2., szombat
Lázár János: este tíz órára politikai hulla lesz Márki-Zay Péter vasárnap

Lázár János, a Csongrád-Csanád megyei 4-es számú választókörzet kormánypárti képviselő-jelöltje a 24.hu-nak adott nemrég átfogó interjút. Ebben többek között arról beszélt: ,,ha országosan veszít, akár maradhat Vásárhely polgármestere, elvegetálhat, mint a szomszédban Botka László, akinek már a nevét is elfelejtette az ország. Pedig volt ő a baloldal miniszterelnök-jelöltje is, a végső győzelemre sem esélytelenül, csak nem volt elég bátor és állhatatos. Különb figura, mint Márki-Zay. Sose tudjuk meg, mire lett volna képes."

A lap felidézi, hogy miután Márki-Zay 2009-ben hazaköltözött Amerikából, Lázár az ő kérésére azonnal állást adott neki. Márki-Zay pedig ,,elborzadva látta", hogy a Polgármesteri Hivatalban a munkatársak közül senki nem vitatkozik a főnökkel, még javaslatot sem tesznek, csak utasításokat hajtanak végre.

Lázár szerint mindez egy ,,sajátos interpretációja a valóságnak."

A fideszes képviselő elmondása szerint kétszer találkozott Márki-Zay-val. Az egyik volt a fentebb említett történet, annyi kiegészítéssel, hogy az akkori alpolgármesternek, Almási Istvánnak a kapcsolatain keresztül fogadta őt, hogy állást ajánljon neki. Amit még polgármesterként meg is tett, az egyik városi céghez helyezte volna őt ki, ám elmondása szerint ,,valamiért" nem fogadta el. Ezután egészen 2019-ig nem találkoztak.

Miután Márki-Zay megnyerte a hódmezővásárhelyi időközi választást, majd a parlamenti választásokig hátralévő időben Lázár szavai szerint ,,látástól vakulásig lázározott, orrvérzésig engem gyalázott." Ennek ellenére megőrizte egyéni képviselői mandátumát, és ekkor ismét bejelentkezett hozzá Márki-Zay.

Lázár elmondása szerint 63 percen át beszélt a fogadóórán, ami őt nagyon felidegesítette, mivel még sokan be akartak kerülni hozzá akkor.

,,Nem volt világos, hogy mit akar. És ez a végére sem derült ki. Beszélt Erdoganról és Putyinról, és mellékesen kijelentette, hogy élete fő célja Orbán Viktor leváltása, ennek kapcsán felvetette, hogy ha netán a Fidesz miniszterelnök-jelöltje akarok lenni, akkor dolgozzunk össze." - nyilatkozta a lapnak Lázár.

A 63. percben annyit kérdezett Lázár a polgármestertől, mik a tervei a várossal. Márki-Zay csak annyit felelt: neki az egész országgal vannak tervei.

Később egy sajtótájékoztatón megállapodott a két fél, hogy nem zárják ki a későbbi párbeszédet egymással.

,,Aztán hazament, és még akkor este egy Facebook-élő bejelentkezésben lehordott mindenféle tróger bűnözőnek. Pár órával azután, hogy a város érdekében kezet fogtunk. Na, ekkor döntöttem el, hogy ez a pali komolytalan, hagyjuk a fenébe. Azóta sem foglalkozom vele."

- mondta Márki-Zay-ról Lázár.

Arra a felvetésre, hogy Márki-Zay és Lázár mindenképp együtt lehetnek az új parlamentben, mivel Márki-Zay mindenképp mandátumhoz tud jutni, Lázár így reagált: ,,Ha országosan veszít, akár maradhat Vásárhely polgármestere, elvegetálhat, mint a szomszédban Botka László, akinek már a nevét is elfelejtette az ország. Pedig volt ő a baloldal miniszterelnök-jelöltje is, a végső győzelemre sem esélytelenül, csak nem volt elég bátor és állhatatos. Különb figura, mint MZP. Sose tudjuk meg, mire lett volna képes."

Ugyanakkor ha Márki-Zay beül a törvényhozásba, akkor lehetősége lesz a Fidesznek visszaszerezni a polgármesteri posztot Vásárhelyen. Lázár erre úgy reagált, ebben az esetben ezt meg is fogják szerezni, de szerinte nem lesz sok köszönet benne, mivel a közgyűlés többsége Márki-Zay-hoz hű. De hozzátette, hogy Márki-Zay élete sem lenne könnyebb, mert azzal, hogy beül a parlamentbe, csak ,,fölveheti a fizetését és ennyi."

,,A győzelemnek megvan a jutalma, a vereségnek pedig megvan az ára. Az én jutalmam az lesz, hogy dolgozhatok a hazámért. Márki-Zay vereségének pedig az lesz az ára, hogy 2022. április 3-án este tíz órára politikai hulla lesz." - zárta gondolatait a képviselő-jelölt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.