Közélet

Ingyen utazhatnak a gyerekek a MÁV járatain a tavaszi szünetben, ha van Kajla útlevelük

Ingyen utazhatnak a gyerekek a MÁV járatain a tavaszi szünetben, ha van Kajla útlevelük

2022. április 10., vasárnap
Ingyen utazhatnak a gyerekek a MÁV járatain a tavaszi szünetben, ha van Kajla útlevelük

Már a tavaszi szünetben is ingyenesen utazhatnak a MÁV-Volán csoport és a GYSEV belföldi járatain április 14. és 19. között azok az alsó tagozatos gyerekek, akik a jegyvásárláskor bemutatják sárga Kajla-útlevelüket és személyazonosításra alkalmas igazolványukat, diákigazolványukat - közölte a MÁV vasárnap az MTI-vel.

A közleményben emlékeztettek: a programot 2019 nyarán indították. Kezdetben csak a nyári szünetben használhatták ki a kisiskolások a Kajla-útlevél adta lehetőségeket. Az évek alatt bővült a kedvezményes időszakok köre, először az őszi, tavaly a téli, és most már a tavaszi szünetben is ingyenesen utazhatnak az alsó tagozatosok. Tavaly mintegy 90 ezer Kajla-jegyet váltottak a MÁV-Volán-csoport járataira. Az ország szinte minden régiója népszerű volt, a diákok szívesen látogatták az ország nagyvárosait, kirándulóhelyeit - írták.

Idézték a közleményben Szentkirályi Alexandra kormányszóvivőt, aki azt mondta: a Kajla-program azon túl, hogy kedvezményes utazást biztosít a családoknak, az aktív kikapcsolódás lehetőségét is ajánlja. A kormány a koronavírus-járvány ellenére sem állította le a turisztikai beruházásokat az elmúlt években, így nemcsak megújult szálláshelyek, hanem éttermek, múzeumok, várak és kastélyok, vagy például tanösvények is várják az utazókat, ezzel is támogatva a turizmussal foglalkozókat - mondta.

A Kajla-programban országszerte 500 helyszínen lehet az útlevélbe pecsétet gyűjteni vagy arra kedvezményt kapni. További információk awww.kajla.huoldalon érhetők el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.