Meteor

Húsvét után köpönyeg: jövő héten megint tavaszodik

Húsvét után köpönyeg: jövő héten megint tavaszodik

2022. április 17., vasárnap
Húsvét után köpönyeg: jövő héten megint tavaszodik

A jövő hét elején akár -5 fokosak is lehetnek a hajnalok, szerdától azonban fokozatosan melegszik az idő.

Szinte kimért pontossággal a húsvét erejéig marad velünk a hidegfront. Egész pontosan szerdáig, akkor már ugyanis 17 fok is lehet délután, hétvégére pedig akár a 23 fokot is elérhetjük. Az éjszakai fagyok tovább ki fognak tartani, de hétvégére - a középtávú előrejelzés szerint - már annak sem lesz nyoma.

Húsvéthétfőnis napos-gomolyfelhős időben lesz részünk, elszórtan alakulhatnak ki záporok, a hegyekben hózápor előfordulhat. Napközben ismét többfelé feltámad, főként a Dunántúlon és északon felerősödik a szél. Reggelre többfelé csökkenhet kevéssel fagypont alá a hőmérséklet, de a fagyzugos északi völgyekben akár -5 fok alá. Délután 9-13 fokot mérhetünk.

Keddenrövid napos időszakokra számíthatunk, napközben többfelé alakul ki zápor, néhol egy-egy zivatar, a reggeli órákban helyenként hózápor, havas eső. A Dunántúlon és néhol délen élénk északnyugati szél fog fújni, keletebbre gyenge, mérsékelt lesz a légmozgás. Délután 8-12 fokra számíthatunk.

Szerdánkezdetben naposabb idő ígérkezik, napközben erősen gomolyos lesz az ég, és helyenként futó záporok alakulhatnak ki. A Dunától keletre élénk, északkeleten erős lehet a délnyugati szél. Délután 10-16 fok közé melegedhet a levegő.

Csütörtökön gomolyfelhős, napos idő valószínű. Az északkeleti és a délnyugati megyékben lehetnek nagyobb eséllyel záporok, másutt számottevő csapadék nem valószínű. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 3 és plusz 6, a legmagasabb hőmérséklet 13 és 19 fok között valószínű.

Pénteken már csak elszórtan fordulhat elő záporok, plusz 2 és 9 fok között mozog majd az éjszakai, 15 és 21 fok között a nappali hőmérséklet.

Szombaton a hajnali 3-10 fokról 15 és 22 fok közé emelkedik a hőmérséklet. Vasárnap hajnalban plusz 4 és 11, míg délután 16 és 22 fok között várható a hőmérséklet. Mindemellett a sok napsütés mellett elvétve továbbra is kialakulhatnak záporok.

(via HVG, Időkép)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.