Közélet

Gyermekvédelmi népszavazás - Részvételi arány - 7 óra - 1,79 százalék

Gyermekvédelmi népszavazás - Részvételi arány - 7 óra - 1,79 százalék

2022. április 3., vasárnap
Gyermekvédelmi népszavazás - Részvételi arány - 7 óra - 1,79 százalék

A gyermekvédelmi kérdésekről rendezett országos népszavazáson vasárnap reggel 7 óráig a szavazásra jogosultak 1,79 százaléka (137 735 szavazó) adta le szavazatát a Nemzeti Választási Iroda (NVI) adatai szerint. A kormány által kezdeményezett népszavazás kérdései a következők:

"Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartsanak?",
"Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?", "Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be?",
"Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg?".

A fővárosban a szavazók 1,8 százaléka, 23 055 választópolgár adta le szavazatát 7 óráig. A megyék közül a részvételi arány 7 órakor Pest megyében volt a legmagasabb, 2,01 százalék (20 838 szavazó), a legalacsonyabb pedig Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, 1,52 százalék (7 696 szavazó). Az NVI a nap folyamán kétóránként közöl összesítést a részvételi arányokról. A következő adatok 9 óra után lesznek elérhetők az NVI honlapján.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.