Közélet

Gulyás: a választás tétje fejlődés vagy visszafejlődés, háború vagy béke

Gulyás: a választás tétje fejlődés vagy visszafejlődés, háború vagy béke

2022. április 3., vasárnap
Gulyás: a választás tétje fejlődés vagy visszafejlődés, háború vagy béke

Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter a szavazata leadása után azt mondta, óriási tétje van a választásnak, mégpedig az, hogy Magyarország továbbhalad-e az elmúlt évtizedben megtapasztalt fejlődés útján.Kiemelte: a kampányban azonban efölé nőtt a háború és a béke kérdése, amelyben úgy látja, hogy "ellentétesek az álláspontok". A kormánypártok azt mondják, hogy Magyarország békéjét és biztonságát minden körülmények között meg kell őrizni - hangsúlyozta a miniszter.

"Az orosz-ukrán háborúban van álláspontunk, hogy ki a hibás, de az az egyértelmű véleményünk, hogy nekünk nem szabad belesodródni ebbe a háborúba, nekünk távol kell ettől magunkat tartani" - fogalmazott Gulyás Gergely.
Hozzátette: ezért fegyverszállítmányt sem szabad küldeni, és olyan energetikai szankciókat sem szabad elfogadni, amelyek károsabbak Európára és Magyarországra, mint az oroszokra nézve.

Gulyás Gergely azt mondta: győzelemre számít az országgyűlési választáson.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a gyermekvédelmi népszavazásról szólva hosszú távon az egyik legfontosabb kérdésnek nevezte azt, hogy a gyermekvédelem feltételei adottak lesznek-e. Megjegyezte: azt látni Európában, hogy - például Németországban már 14 éves kor felett - szabadon meg akarják engedni egy kisfiúnak vagy kislánynak a döntést abban, hogy ellenkező neme legyen.

Erre "határozottan és még időben" nemet kell mondani, és most van itt a pillanat - hívta fel a figyelmet Gulyás Gergely.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.