Meteor

Éppen húsvétra romlik el az idő, figyelmeztetést adtak ki

Éppen húsvétra romlik el az idő, figyelmeztetést adtak ki

2022. április 15., péntek
Éppen húsvétra romlik el az idő, figyelmeztetést adtak ki

Lehűl a levegő, az ország nyugati részén pedig zivatar is lehet.

Ma érkezik meg hazánkba az a hidegfront, ami egy rövid időre elfeledteti velünk a tavaszt. Egy-egy elszórt záport és zivatart is kialakíthat már nagypénteken.

Nagyszombatona legtöbb helyen több órára kisüt a nap, kisebb eső, záporok még a Dunától keletre alakulhatnak ki. Az északias szél felerősödik, néhol a Dunántúlon és északkeleten viharos lehet. Több fokos lehűléssel kell számolni, délután 10-16 fokos maximumokat mérhetünk.

Húsvétvasárnapa napos-gomolyfelhős idő mellett keleten, északkeleten számíthatunk szórványos záporokra. Az északkeleti szél erős, helyenként viharos lesz. Hajnalban -3, +5, délután pedig 9-14 fok várható.

Húsvéthétfőnhajnalban sokfelé kialakulhat gyenge fagy, az északi völgyekben -5 fok körüli értékek is előfordulhatnak. Napközben élénk, erős északias szélre, változóan felhős időre számíthatunk. Záporok főként a Dunántúlon fordulhatnak elő. Délután 8-14 fok valószínű.

Keddreerősen felhős idő körvonalazódik, néhol kevés csapadék előfordulhat. Még többfelé élénk, helyenként erős lesz az északi szél. Hajnali fagyok ismét többfelé lehetnek, napközben pedig 9-15 fokra van kilátás.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (MET) elsőfokú figyelmeztetést adott ki a zivatarok miatt nagypéntekre az ország több nyugati megyéjére. A riasztás leírása szerint az elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat.

(via Időkép, MET)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.