Éppen húsvétra romlik el az idő, figyelmeztetést adtak ki

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Lehűl a levegő, az ország nyugati részén pedig zivatar is lehet.

Ma érkezik meg hazánkba az a hidegfront, ami egy rövid időre elfeledteti velünk a tavaszt. Egy-egy elszórt záport és zivatart is kialakíthat már nagypénteken.

Nagyszombaton a legtöbb helyen több órára kisüt a nap, kisebb eső, záporok még a Dunától keletre alakulhatnak ki. Az északias szél felerősödik, néhol a Dunántúlon és északkeleten viharos lehet. Több fokos lehűléssel kell számolni, délután 10-16 fokos maximumokat mérhetünk.

Húsvét vasárnap a napos-gomolyfelhős idő mellett keleten, északkeleten számíthatunk szórványos záporokra. Az északkeleti szél erős, helyenként viharos lesz. Hajnalban -3, +5, délután pedig 9-14 fok várható.

Húsvét hétfőn hajnalban sokfelé kialakulhat gyenge fagy, az északi völgyekben -5 fok körüli értékek is előfordulhatnak. Napközben élénk, erős északias szélre, változóan felhős időre számíthatunk. Záporok főként a Dunántúlon fordulhatnak elő. Délután 8-14 fok valószínű.

Keddre erősen felhős idő körvonalazódik, néhol kevés csapadék előfordulhat. Még többfelé élénk, helyenként erős lesz az északi szél. Hajnali fagyok ismét többfelé lehetnek, napközben pedig 9-15 fokra van kilátás.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (MET) elsőfokú figyelmeztetést adott ki a zivatarok miatt nagypéntekre az ország több nyugati megyéjére. A riasztás leírása szerint az elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat.

(via Időkép, MET)

Előző sztori

Zelenszkij: Magyarország mások vérével keresi a pénzét

Következő sztori

Megvan a választás végeredménye