Politika

Baloldali belháború: van aki már szabadulna a Jobbiktól

Baloldali belháború: van aki már szabadulna a Jobbiktól

2022. április 6., szerda
Baloldali belháború: van aki már szabadulna a Jobbiktól

Még három teljes nap sem telt el az országgyűlési választások óta, de a hatpárti összefogás teljes és békés egysége bomlani látszik.

Azt gyakorlatilag az eredmények ismeretében már vasárnap este várni lehetett, hogy a "kapitánynak" mennie kell. Márki-Zay Péter, a baloldal miniszterelnök-jelöltje sorra kapta a pofonokat vasárnap este, a legnagyobbat talán éppen Gyurcsány Ferenc csördített oda korábbi favoritjának.

Tegnap arról írtunk, hogy Jakab Péter sem ment el szó nélkül a vereség mellett, ő is beletörölte a cipőjét Márki-Zayba, de odaszólt elődjének, Vona Gábornak is.

Tegnap aztán a Jobbik is kapott egyet.

A Magyar Hangnak nyilatkozott Mellár Tamás aki úgy fogalmazott, hogy

stratégiai hiba volt a Jobbik bevétele az ellenzéki együttműködésbe, a pártnak eltűntek a szavazói.

Bár sem pártnevet, sem képviselő nevét nem említette konkrétan, de úgy tűnik nem csak a Jobbiktól szabadulna a pécsi képviselőjelölt. Mellár Tamás szerint ugyanis, ha az ellenzék komolyan akarja venni magát, akkor teljes mértékben újra kell szerveznie magát.

- A hatpárti megosztottságnak ellene vagyok, mert itt olyan kis pártocskák is vannak, amelyek nem képesek hatékony politizálást folytatni

– mondta a lapnak. Úgy gondolja, mindössze két pártra lenne szükség Magyarországon, egy jobb- és egy baloldalira. Ezekhez kapcsolódhatnának alegységek, amelyek különböző rétegeket, társadalmi csoportokat képviselhetnének – mondta, majd az egykori MDF-et hozta fel példának.

Mellár amellett is érvelt, hogy

a megélhetési poilitikusokat is ki kell szorítani az ellenzék soraiból,

mert ha ez és a szerkezeti megújulás elmarad, akkor a jelenlegi helyzet tartós marad.

Mellár Tamás a Baranya 1-es választókerületben indult egyéniben a választáson. Egyelőre még nem lefutott a választás, 255 szavazattal vezet a kormánypárti Kővári Jánossal szemben, szombaton lehet végeredmény.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.