Közélet

Az ukrán elnök újabb üzenetet küldött Orbánnak

Az ukrán elnök újabb üzenetet küldött Orbánnak

2022. április 3., vasárnap
Az ukrán elnök újabb üzenetet küldött Orbánnak

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök legújabb videós bejelentkezésében arról beszélt: Orbán az utolsó európai politikus, aki még hajlandó Putyint támogatni.

Elmondása szerint nem kértek Budapesttől semmi különöset, viszont azt sem kapták meg, amit másoktól igen. Szerinte a magyar miniszterelnöknek nem csupán arról nincs fogalma, hogy mi zajlik Ukrajnában, de arról sem, hogy mi történik Európában. Elmondása szerint azzal a törekvéssel áll szemben a magyar kormány, hogy a háború ne kerüljön át  Mariupolból Budapestre, vagy Harkivból Krakkóba, esetleg Csernyihivből Vilniusba. Hozzátette: a politikusok jönnek, mennek, de az igazság marad.

https://youtu.be/Xp5TFYsprBk

Orbán Viktor korábban elutasította az ukrán elnök kéréseit, aki ezt azzal indokolta: Zelenszkij kérései nem magyar, hanem ukrán érdekek.

Borítókép: MTI / AP / Ukrán elnöki sajtóhivata

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.