Gazdaság

A Mol vezére szerint nem tartható fent sokáig a benzinárstop

A Mol vezére szerint nem tartható fent sokáig a benzinárstop

2022. április 28., csütörtök
A Mol vezére szerint nem tartható fent sokáig a benzinárstop

Hernádi Zsolt a Mol éves közgyűlésén arról beszélt: az orosz kőolajról rövid távon nem érdemes leválni, két év alatt, több száz millió dollárral azonban sikerülhet.

Mint mondta, nincs abban a helyzetben Közép-Európa, hogy egyik napról a másikra leváljon az orosz kőolajról. Ebben az esetben ugyanis azonnal a bőrünkön éreznék a negatív hatásokat.

A Kormányinfón Gulyás arról beszélt, hogy a magyar kormány tett a legtöbbet az energiafüggetlenségért, Hernádi pedig felelevenítette, hogy a cég hazai és szlovák finomítói orosz kőolaj feldolgozására vannak kialakítva.

A Krím-félsziget elfoglalása után, 2014-ben kezdtek el azon gondolkodni, hogy oldják meg az olajfinomítók import nélküli ellátását. Azonban 170 millió dollárnyi munka után arra jutottak, hogy a nem orosz kőolaj bekeverési arányát nagyjából 30 százalékkal sikerült megnövelni.

Arról is beszélt: középtávon ki kell vezetni az árstopot, muszáj a piaci normákhoz visszatérni, különben áruhiány léphet fel, vagy ami még rosszabb, társadalmi feszültségek alakulhatnak ki.

(via Index)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.