Kultúra

Távozik Horgas Ádám, a Szegedi Nemzeti Színház főrendezője

Távozik Horgas Ádám, a Szegedi Nemzeti Színház főrendezője

2022. március 7., hétfő
Távozik Horgas Ádám, a Szegedi Nemzeti Színház főrendezője

Igencsak halkan, radar alatt, a kozonseg.hu-val készített interjújában árulta el a főrendező, hogy távozni kényszerült a pozícióból. Ugyanakkor ezt korábban már sejteni lehetett.

Elhagyja a következő évadtól a Szegedi Nemzeti Színház főrendezői székét Horgas Ádám. A rendező elmondása szerint a vezetőségben értékrendbeli és nézet különbségek jelentkeztek, amelyek a hatékony munka rovására mentek.

Mint mondta, távozásával azt reméli, hogy sikerül folytatni azt a progresszív munkát, amelyet négy éve elkezdtek. Ami pedig az ő karrierjének folytatását illeti, szabadúszóként folytatja. Ugyanakkor már márciusban is látható lesz színészként a budapesti Játékszínen.

Az egyik helyi képviselő korábban azt írta közösségi oldalán, hogy hasonlóan az Agóra igazgatói posztjára kijelölt Balázs Csabához - aki azóta valóban elhatárolódott a pozíciótól - ő is visszavonta a visszalépését, Horgas azonban az interjúban ezt tagadta.

Horgas Ádám jelenleg az igen nagysikerű, George Orwell klasszikusa alapján készült 1984-et rendezi a Színház idei évadában, Alföldi Róbert szereplésével.

Chovanecz Kata fideszes képviselő közösségi oldalán mindamellett, hogy állítása szerint furcsa előzmények övezték az ügy sajtónyilvánosságának elkerülését, azt is elárulta, hogy a közelmúltban kik hagyták ott a szegedi kulturális életet. Ebben a Szegedi Szabadtéri Játékok éléről tavaly távozott Herczeg Tamás és Harangozó Gyula mellett megemlíti Pál Tamást és Bodolay Gézát is.

Megkérdeztük az önkormányzatot, hogyan látják a szegedi kulturális élet alakulását a továbbiakban, amint válaszolnak, frissítjük cikkünket vagy újat írunk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.