Krimi

Sárkányrepülővel akart három szegedi férfi füvet csempészni Szerbiából

Sárkányrepülővel akart három szegedi férfi füvet csempészni Szerbiából

2022. március 11., péntek
Sárkányrepülővel akart három szegedi férfi füvet csempészni Szerbiából

Három szegedi férfi a szerb határon át akart marihuánát csempészni Magyarországra. A tervük az volt, hogy mindezt egy motoros sárkányrepülővel vitelezik ki, ám csúfos kudarcot vallottak.

A férfiak többször is jártak Szerbiában, beszerezték a kábítószert, majd a határ szerb oldalán közelében elrejtették. Az egyiküknek a tulajdonában volt a motoros sárkányrepülő, melyet szintén autóval szállítottak a tett helyszínére. A férfinak ráadásul vezetői engedélye is volt a repülőhöz, így lényegében minden adott volt ahhoz, hogy a tervüket sikerre vigyék.

Az eltervezetteknek megfelelően 2018. augusztus 30-án, a határ szerb oldalán magához vette a kábítószerrel tömött utazótáskát, majd a sárkányrepülővel felszállt és átrepült az ország területére. Csakhogy a gép motorja meghibásodott.

A férfi a Tiszasziget-Gyála közötti határátkelőhely közelében kényszerleszállást hajtott végre, melynek során személyi sérülést szenvedett, de annyi ideje még maradt, hogy a kábítószert elrejtse. A határátkelőhelyen szolgálatot teljesítők az erdős területen elrejtőzött férfit megtalálták, másnap pedig a kábítószerre is rátaláltak.

Az ítélet ellen a sárkányrepülőgépet vezető férfi és védője enyhítésért, míg társaik felmentésért és enyhítésért fellebbeztek. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség azonban nem tartotta alaposnak a védelmi fellebbezéseket, így mindhármuk esetében az elsőfokú ítélet helybenhagyására tett indítványt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.