Meteor

Marad a 20 fok és a napsütés a hétvégén is

Marad a 20 fok és a napsütés a hétvégén is

2022. március 24., csütörtök
Marad a 20 fok és a napsütés a hétvégén is

Úgy tűnik, nem csupán átmenetileg marad velünk a tavasz, hanem itt is marad: a hétvégén ugyanis lényegében semmit nem változik az időjárás.

Igazi kiránduló időnk lesz a hétvégén, lényegében minden körülmény ideális lesz hozzá - leszámítva, hogy az éjszakák még továbbra is hűvösek.

Péntekensok napsütés és száraz idő vár ránk, csak a keleti, északkeleti országrészben jelenhet meg kevés felhő az égen. Keleten, északkeleten többfelé élénk lesz az északias szél. Hajnalban -6 és +4 fok között alakulnak a minimumok, a fagyzugos helyeken lesz ismét a leghidegebb. Délutánra 16 és 21 fok közé melegedhet a levegő.

Hasonló lesz a forgatókönyv szombaton is, egyedül keleten, északkeleten jelenhetnek meg kisebb felhők, de várhatóan nem fognak csapadékot okozni. A nyugatias szél az északi tájakon és az Alföldön sokfelé megélénkülhet.

Hajnalban már csak kevés helyen fordulhat elő gyenge fagy. Napközben 17-22 fokot mutathatnak a hőmérők.

Vasárnapnapos-gomolyfelhős időre van kilátás, de legfeljebb csak egy-egy helyen fordulhat elő jelentéktelen zápor. A Dunától keletre többfelé élénk lehet az északi-északkeleti szél. Délután 13-21 fokra van kilátás, északkeleten mérhetjük az alacsonyabb, délnyugaton a magasabb értékeket.

Hétfőn ugyanaz vár ránk, mint a hétvégén: helyenként élénk nyugati-délnyugati szél, apróbb gomolyfelhők. Az egyetlen különbség, hogy még tovább fog melegedni a hőmérséklet, és már a 24 fokot is eléri helyenként.

Keddenmár elszórtan egy-egy futó zápor előfordulhat, amire nagyon nagy szükség van már. Az élénk, helyenként erős nyugatias szélben 18-23 fok valószínű.

(via Időkép)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.