Sport

Futballünnep Szegeden: megizzadt a Fradi a Szent Gellért Fórumban

Futballünnep Szegeden: megizzadt a Fradi a Szent Gellért Fórumban

2022. március 26., szombat
Futballünnep Szegeden: megizzadt a Fradi a Szent Gellért Fórumban

Egészen a 87. percig úgy tűnt, nem bír a Ferencváros a Szeged-Csanád Grosics Akadémiával a kárpátaljai menekültek megsegítését szolgáló jótékonysági barátságos mérkőzésen, ám egy balszerencsés öngóllal végül nyert a magyar bajnoki címvédő a Szent Gellért Fórumban.

A mérkőzés előtt Mága Zoltán Liszt Ferenc-díjas hegedűművész Molnár Levente operaénekessel közösen előadta a Himnuszt és a Bánk bán című operából, a „Hazám Hazám” című áriát. A találkozó kezdőrúgását két fiatalember, Riczó Dávid és Riczó Richárd végezte el, akik nagyapjuktól kapták ajándékba ezt a lehetőséget.

Fotó: Sándor Judit

Csaknem ötezer néző előtt a születésnapját ünneplő Germán Tamás vezérletével bátor játékkal rukkolt elő a hazai csapat a 32-szeres magyar bajnok ellen. Az első félidő során a nagy iramot diktáló zöld-fehérek nehezen tudták megbontani a kék-feketék védelmét, egy-két szélről érkező beadásból veszélyeztettek, míg a Szeged jobbára kontratámadásokból teremtett helyzeteket. Az első félidőben a lendületes játék ellenére nem láthatott gólt a népes publikum.

Fotó: Sándor Judit

A szünetben gazdára talált az árverésre bocsájtott, dedikált Ferencváros mez is, amelyet Zsótér Robin vihetett el 250 ezer forintért. A licit nyertese Germán Tamástól vehette át a Fradi mezt, ráadásul egy aláírt Szeged-Csanád GA mezzel is meglepte őt a kék-feketék csapatkapitánya.

A második félidőben sem változott a játék képe, habár többet volt a labda a Fradinál, a helyzetek számát tekintve ikszes volt a mérkőzés.

Sokan talán már elkönyvelték a döntetlent, de a 87. percben Marin kiugratása után Mák lövése irányt változtatott Pejovics lábán, így védhetetlenül vágódott a szegedi hálóba. A gól után megvolt a lehetőség az egyenlítésre, Dobos ziccerét azonban hárította Bogdán, így a Ferencváros 1-0-ra megnyerte a jótékonysági barátságos mérkőzést.

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia legközelebb április 3-án a Diósgyőr otthonában lép pályára bajnoki mérkőzésen. A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

Barátságos jótékonysági mérkőzés
Szeged-Csanád GA – Ferencvárosi TC 0-1 (0-0)
Szent Gellért Fórum, 4500 néző. Vezette: Lovas (Medovarszki, Csatári)
Szeged-Csanád GA: Molnár F. (Takács J., a szünetben) – Ódor, Temesvári, Pejovics, Bencze M. – Farkas A., Kovács M., Kővári (Vári, 76.) – Csoboth (Vasziliu, 88.), Germán (Kóródi, a szünetben), Gajdos (Dobos Á., 72.). Vezetőedző: Dragan Vukmir.
Ferencvárosi TC: Bogdán – Wingo (Kaján, 62.), Besic, Somália (Könczey, 76.), Pászka (Katona Máté, 76.) – Esiti (Bassey, a szünetben), Loncar (Sigér D., 62.) – Auzqui (Zachariassen, a szünetben), Marquinhos (Mak, a szünetben), Zubkov (Marin, a szünetben) – Boli (Tokmac, a szünetben). Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov.
Gól: Pejovics (86. – öngól).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.