Balhé

Víztisztítók beszerelését ígérte a szegedi csaló, a munkát soha nem végezte el

Víztisztítók beszerelését ígérte a szegedi csaló, a munkát soha nem végezte el

2022. február 4., péntek
Víztisztítók beszerelését ígérte a szegedi csaló, a munkát soha nem végezte el

Egy szegedi férfi 2020 őszétől kezdve egy év leforgása alatt 30 embert is átvert úgy, hogy azoknak víztisztító berendezések telepítését ígérte, noha a beszerelésük sosem állt szándékában. A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt ellene.

A szolgáltató munkatársának adta ki magát

A vádlott azzal keresett fel embereket a lakásukon, hogy ő a vízközmű-szolgáltató munkatársa. A sértetteket valótlanul arról tájékoztatta, hogy a szegedi víz rossz minősége miatt hamarosan kötelező lesz víztisztító gép beszerelése minden háztartásban. Ezután azt az ajánlatot tette, hogy amennyiben előlegként számára a berendezés telepítési-és anyagköltségeit a helyszínen kifizetik, úgy ő 50%-os kedvezményt biztosít részükre a gép árából.

A komolyság látszata érdekében, illetve azért, hogy a sértettek bizalmát elnyerje, a vádlott egy korábbi munkahelyéről származó megrendelőlapokat töltött ki, és a sértetteknek e cég nevében bevételi bizonylatokat is adott az átvett pénzről.

A férfi részére 30 személy adott át esetenként 63.000 és 6.000 Ft közötti összeget, e sértettek harmada időskorú volt. Állításai kapcsán ketten gyanút fogtak, és nem adtak át pénzt, egyikük még a rendőrséget is kihívta.

Az elkövető által okozott összkár meghaladja a 600.000 Ft-ot. A járási ügyészség a férfit a sértettek száma és a nekik okozott kár nagysága szerint minősülő, üzletszerűen elkövetett csalással valamint 30 rendbeli hamis magánokirat felhasználásának vétségével vádolja. A férfi sorsáról, aki a vádemeléskor letartóztatásban volt, a Szegedi Járásbíróság fog dönteni - adták hírül közleményükben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.