Politika

Szijjártó: A háború nem megoldás!

Szijjártó: A háború nem megoldás!

2022. február 24., csütörtök
Szijjártó: A háború nem megoldás!

A háború nem megoldás, a háború szenvedést hoz, a háború a lehető legrosszabb forgatókönyv - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Bahreinben.

Magyarországot súlyos aggodalommal tölti el mindaz, ami Ukrajnában történik:

aggódunk a fejlemények miatt, kiállunk Ukrajna szuverenitása és területi integritása mellett

- jelentette ki a tárcavezető  a Bahreinben folytatott tárgyalásai után tartott sajtótájékoztatón. Hangsúlyozta: szomszédos országként számunkra különösen fontos, hogy Magyarország kimaradjon ebből a háborús konfliktusból. Meg kell védenünk Magyarországot, meg kell védenünk a magyar emberek biztonságát - jelentette ki.

Vannak olyan kezdeményezések, amelyek általában a politika bal oldaláról érkeznek, amelyek azt próbálják elérni, hogy Magyarország akár fegyverzettel, felszereléssel vagy katonákkal szálljon bele ebbe a konfliktusba.

Tette hozzá mondanivalójához Szijjártó Péter. Szerinte ezt rendkívül felelőtlen, és azt mondta, a kormány ezeket nem támogatja és nem tesz ilyet, mert meg kell védenünk magunkat attól, hogy belesodródjunk ebbe és nem is engedjük, hogy bárki belesodorja Magyarországot, a magyar embereket bármilyen háborús konfliktusba.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.