Politika

Itt van az egyéni képviselő-jelöltek végleges listája

Itt van az egyéni képviselő-jelöltek végleges listája

2022. február 25., péntek
Itt van az egyéni képviselő-jelöltek végleges listája

Véget ért az aláírásgyűjtés időszaka, immáron hivatalossá és véglegessé vált, kik kerülnek fel a szavazólapra április 3-án.

Bár a legtöbb képviselő-jelölt a hivatalos közösségi oldalán kiposztolta, ha sikerült megszereznie az induláshoz szükséges 500 aláírást, hivatalosan onnantól jelölt valaki, ha a Nemzeti Választási Iroda nyilvántartásba veszi őt. Ebből pedig az is kiderül, hogy a kisebb pártok közül kik indulnak és vehetnek el akár 1-2 értékes százalékot is a kormánypárt vagy épp az ellenzék jelöltjétől. Összeszedtük tehát az eddig bejelentett és nyilvántartásba vett, vagy épp elutasított jelöltek nevét választókerületenként a Nemzeti Választási Iroda honlapjáról.

Fontos hozzátenni, hogy nem minden nyilvántartásba vétel jogerős még, és ugyanez igaz az elutasított indulókra is, vagyis jogi értelemben még történhetnek meglepetések.

Csongrád-Csanád 1. számú választókerület

A többke közt Felsővárost, Petőfitelepet, Baktót, Deszket és Kübekházát magába foglaló választó kerületben már biztosan jelölt lesz A Fidesz-KDNP színeiben Bartók Csaba. Ugyanez a helyzet az MSZP-s Szabó Sándorral, aki a hatpárti ellenzék jelöltje.

Nyilvántartásba került, ám még nem emelkedett jogerőre a Mi Hazánkos Lékó Juliannának, Lékó Péter világhírű sakkozó édesanyjának indulása. Gattyán György pártjából, a Megoldás Mozgalomból Veszelinov Annamáriának lett meg az elegendő aláírás. A Normális Párt (NÉP) színeiben indult volna Budai Gabriella Ágnes, a Magyar Kétfarkú Kutyapárt pedig Nagy Ferencet indította volna a választókerületben, de nyilvántartásba vételüket elutasították.

A Momentum nemrég azzal vádolta meg egyébként a Megoldás Mozgalmat, hogy másolják az aláírásokat. Gattyán pártja cáfolta a vádakat, és perrel fenyegette meg a Momentumot.

Csongrád-Csanád 2. számú választókerület

Szoros küzdőtér alakult ki a 2. számú választókerület szavazólapján. A Kiskundorozsmát és a Homokhátságot is magába foglaló kerületben az ellenzéki összefogás hivatalosan is Mihálik Edvint indíthatja, a Fidesz-KDNP pedig Mihálffy Bélát.

A kettejük küzdelmébe azonban alaposan bekavarhat a Mi Hazánk elnöke, Ásotthalom polgármestere, Toroczkai László, aki szintén nyilvántartásba került.

Gattyánéknak itt nem sikerült jelöltet állítaniuk, a Magyar Kétfarkú Kutyapártét pedig itt sem vették nyilvántartásba hivatalosan. A Normális Párt viszont - Lévainé Dr. Kovács Mariannal - már egész biztosan rajta lesz a szavazólapon.

Szentes és Hódmezővásárhely környéke is izgalmakat rejt

A megye 3. választókerülete, azaz Szentes és környéke az első kerület, ahol nincs elutasított induló. Mind a 6 jelölt szavazólapra kerül: az ellenzéktől Szűcs Ildikó, a Fidesztől Farkas Sándor. Itt már a Normális Párt és a Megoldás Mozgalom is egymásnak feszül, ellőbit Kemény Róbert, utóbbit Üveges Hajnalka képviseli, de a Mi Hazánkos Laczkó Zsoltra is lehet majd voksolni.

Érdekesség, hogy egy független képviselőnek, Köröndi Máténak is sikerült összegyűjtenie elegendő aláírást.

A 4. választókerület lehet a leghangosabb

A kampány szempontjából a leghangosabb egyértelműen a Hódmezővásárhely környékétől Makó környékéig terjedő 4. választókerület lehet a megyében. Itt indul ugyanis Márki-Zay Péter és Lázár János. Utóbbi egyébként nemrég kijelentette: ha nem sikerül nyernie, visszavonul a politikától. Mihálffy és Mihálik ,,párharca" mellett Lázár és Márki-Zay között alakulhat ki várhatóan szoros verseny április 3-án.

A kettejük küzdelmében azonban van néhány ,,zavaró tényező", azaz további 3 másik képviselő-jelölt. A kétfarkúaknak a megyében itt már sikerült nyilvántartásba kerülnie Kis Józseffel, de Szanyi Tibor és Thürmer Gyula koalíciója, a Munkáspárt és ISZOMM pártok is indulnak a kerületben Kovács Istvánnal, ahogy a Mi Hazánk is Veres Csaba Leventével.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.