Sport

Hatpontos rangadót vív a Szeged-Csanád GA

Hatpontos rangadót vív a Szeged-Csanád GA

2022. február 25., péntek
Hatpontos rangadót vív a Szeged-Csanád GA

A labdarúgó NB II. 25. fordulójában a harmadik helyén álló Szeged-Csanád Grosics Akadémia vasárnap 17 órakor az ötödik helyezett Szombathelyi Haladást látja vendégül a Szent Gellért Fórumban.

A téli szünetet követően kiváló rajtot vett Dragan Vukmir csapata, amely a legutóbb négy mérkőzésen 10 pontot gyűjtött, így jelenleg a tabella harmadik helyén áll, két ponttal lemaradva a már feljutást érő második helytől.

A bajnokság élmezőnye

Vasárnap egy hamisítatlan hatpontos rangadó következik, ugyanis az ötödik helyezett Haladás látogat Szegedre. A vasiak nem kezdték jól a tavaszi szezont, négy mérkőzésükből csupán egyet tudtak megnyerni, legutóbb pedig hazai pályán 1-0-s vereséget szenvedtek az újonc III. Kerülettől. Ezzel szemben a kék-feketék pozitív előjelekkel várhatják a találkozót, ugyanis a legutóbbi fordulóban szebbnél szebb gólokat szerezve 4-0-ra nyertek Tiszakécskén.

– Az aktuális forma nem számít, hiszen minden mérkőzés más – kezdte Dragan Vukmir, a Szeged-Csanád GA vezetőedzője. – A Haladás egy nagyon jó csapat, jól játszanak, de nem volt szerencséjük a legutóbbi találkozókon. Hazai pályán egyértelműen a három pont megszerzése a célunk, vasárnap szeretnénk megismételni a múlt heti formánkat – fogalmazta meg elvárásait a mester.

Átestek a tűzkeresztségen
A debütáló Csoboth Kevinhez hasonlóan Kovács Milán is a Tiszakécske ellen szerezte első gólját a Szeged-Csanád Grosics Akadémia színeiben. A 22 esztendős középpályás a 23. bajnoki mérkőzésén talált először az ellenfél kapujába. – Egy begyakorolt szögletvariáció során a hosszúra érkeztem. Szerencsére nagyon jó labdát kaptam Horváth Krisztofertől, így csak arra kellett koncentrálnom, hogy eltaláljam a kaput. Nagyon örültem az első gólomnak, érett már – osztott meg érzéseit.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.