Közélet

Agóra-ügy: megfutamodott a városvezetés

Agóra-ügy: megfutamodott a városvezetés

2022. február 19., szombat
Agóra-ügy: megfutamodott a városvezetés

A kultúrális bizottság hétközi ülésén előterjesztették, majd végül a pénteki városi közgyűlésen elfogadták a javaslatot, mely szerint újabb vezetői pályázatot írnak ki a Szent-györgyi Albert Agóra igazgatására, ezzel egyideűleg az eddigi igazgatót, Orbán Hédit bizzák meg az intézmény vezetésével.

Megfutamodás, vagy visszalépés?

Merülhetett fel a szegediekben a jogos kérdés, amikor néhány napja olvashatták, hogy Balázs Csaba mégsem vállalja az igazgatói megbízatását. A kulturális bizottság legutóbbi ülésén azt is megtudhattuk: a baloldal teljes mértékben elégedett a pályáztatással és szerintük csak a jobboldal csinálja a „balhét”. Arról nem beszéltek, hogy a botrányos munkájuk és döntésük miatt

a szegediek, politikai oldaltól függetlenül háborogtak és indítottak petíciót Orbán Hédi leváltása miatt.

- Mélyen felháborít a képviselőtársaim álszentsége. Érezhetően kellemetlen ez az ügy is a városvezetésnek, amit minden eszközzel megpróbálnak eltusolni és bagatelizálni- mondta lapunknak Korponyai Ernő, a Fidesz-KDNP frakció önkormányzati képviselője, a kulturális bizottság tagja.

A szegediek háborogtak az évtizedek óta közmegelégedésre dolgozó Orbán Hédi miatt, a városvezetés pedig megfutamodott. Június közepéig biztosan a népszerű vezető irányítja az Agórát.

Most újra kiírták a pályázatot, gyakorlatilag változatlanul, ugyanaz a szakmai bizottság véleményezi majd azt. Városházi informátorunk szerint a Botka László irányította városvezetés megfutamodik és

a társadalmi nyomásnak engedve Orbán Hédi ismét pályázik, akkor az ő pályázatát favorizálják majd,

továbbá, mielőbb szabadulnának a nekik kellemetlen ügytől. Mindezt persze abba a köntösbe bujtatva, hogy mindent a legtökéletesebben csináltak.

- Egy teljesen jogszerűtlen döntést akartak végrehajtatni, de amikor a botrány kipattant, eredeti elkepzelésüket már nem merték végigvinni. Ismét bohócot csinált magából a szegedi városvezetés, ez az ügy méltatlan szeged kulturális és közművelődési hagyományaihoz- emelete ki Haág Zalán, KDNP-s önkormányzati képviselő, a kulturális bizottság tagja.

AGÓRA-ÜGY

December 17-én Balázs Csaba pályázatát fogadta el-annak ellenére, hogy azt egyszer már visszavonta. A megválasztott igazgató siklósi, így helyismerete nincs, a szegediek joggal értetlenkedtek, hogy miért küldik el az évtizedek óta sikeresen dolgozó Orbán Hédit. Végül a hivatalba lépése előtt néhány nappal Balázs Csaba visszavonta pályázatát. A feladat már csak azért is komoly helyismeretet igényel, mert a Szent-Györgyi Agóra alá vonták be a város művelődési házait, így az igazgatónak a város egyik legnagyobb kultúrintézményét kell vezetnie.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.